Klart med två extra finalister

Bert vann storbråket med tv-bolaget

TV

"Fame Factory" skakas av ett jättebråk inför finalen på söndag.

Bert Karlsson körde över producenten Joakim Janckert och kuppade in två extra finalister.

- Jag vann den här striden, säger schlagerkungen.

Foto: JAN JOHANNESSEN
nu avgörs "fame factory" Här är deltagarna som gör upp i "Fame Factory"-finalen Från vänster: Peter Simson, David Castaneda, Anders Johansson, Ida Hedberg, Mia Löfgren och Dajana Lööf.

Ni kunde se det i tv i går.

Ida Hedberg tog hem den sjätte och sista finalplatsen i "Fame Factory". Trodde alla.

Men bakom kulisserna har en strid mellan Bert Karlsson och produktionsbolaget Strix rasat.

Bert berättade för Aftonbladet redan i tisdags att han skulle få in en artist till - outtalat menade han Martin Nilsson som han skrivit skivkontrakt med.

Sändningen förlängs

Men på presskonferensen i förrgår, där Ida Hedbergs telefonomröstningsseger presenterades, var producenten Joakim Janckert stenhård.

- Det kommer inte att bli någon sjunde deltagare, sen får Bert säga vad han vill. Han har inte med det här förfarandet att göra. Jag kommer att ta strid mot honom, sa Joakim Janckert.

Men i går kom beskedet. Deltagarna Dennis Radoicic och - just det - Martin Nilsson får extra plats i finalen. Sändningstiden förlängs med en halvtimme.

Enligt uppgift hade Bert Karlsson en hemlig uppgörelse med TV3:s programchef Calle Jansson - en överenskommelse som Joakim Janckert inte hade en aning om.

- Jag var lovad en extra deltagare. Men eftersom Dennis kom före Martin i tittaromröstningen kompromissade vi och tog in båda två, säger Bert Karlsson.

Hans krav på att Martin Nilsson skulle vara med i finalen var inte förhandlingsbart.

- De bästa måste vara med i finalen annars är det ju sjukt. Den person det är mest efterfrågan på måste vara med, säger Bert.

Du vann striden mot Joakim Janckert?

- Ja, den här gången vann jag. Men ibland vinner han striden. Jag gillar honom och det är ett givande och tagande.

"Känns lite konstigt"

Joakim Janckert känner sig dock inte överkörd.

- Nej. När jag sa nej till fler finalister hade jag kvaliteten i en tvåtimmarssändning att skydda. Men när kanalen var beredd att satsa både mer pengar och sändningstid förändrades ju läget.

"Fame Factory"-finalen 2003

Klas Lindberg, Dan Panas