Tittarstorm efter missen

TV 3 avslöjade vinnaren för tidigt

Foto: TV 3
VINNARPOÄNGEN SYNTES FÖR TIDIGT Mitt under den spännande finalen hände det som inte får ske i direktsänding. Samtidigt som Martins tittarröster redovisades syntes även Anders slutpoäng. Och i och med det gick det snabbt att förstå att Anders skulle bli den slutliga vinnaren. - Det var jäkligt olyckligt, säger Calle Jansson, TV 3.
TV

Tv-tittarna rasar mot "Fame Factory"-finalen.

TV 3 avslöjade vinnaren i rutan redan innan resultatet av omröstningen hade presenterats.

- Det var jäkligt olyckligt, säger Calle Jansson, programchef på TV3.

Foto: MAGNUS WENNMAN
Calle Jansson, programchef på TV 3 och producenten för "Fame Factory", Joakim Jankert, beklagar misstaget.

Många besvikna och irriterade tv-tittare hörde av sig till Aftonbladet efter den stora finalen i "Fame Factory" i går kväll.

Spänningen borta

I omröstningens slutskede försvann finalspänningen fullständigt.

Nästan 350 000 personer röstade i slutomgången av "Fame Factory". Och tittarna kunde följa poängställningen för de fyra finalisterna i en tabell i tv-rutan.

Först presenterades tredjeplatsen som vanns av Dennis Rodoicic. Därefter fick tittarna veta att Martin Nilsson kom tvåa.

Poängen syntes

Men samtidigt som Martins poäng visades i tabellen visades även Anders Johanssons poäng.

Anders slutresultat som då visades i tv var 116 poäng - en poängsumma som var ointaglig för den kvarvarande finalisten Dajana Lööf.

Joakim Jankert är "Fame Factorys" producent. Han beklagar det inträffade:

- Det här är sådant som händer i direktsändning. Jag vet inte vad det beror på, men naturligtvis är det tråkigt. Det här förstörde ett spänningsmoment i finalen, säger han.

För alla som följde finalen på TV3 var alltså allting redan klart när programledarna på sedvanligt sätt försökte dra ut på spänningen och öppna kuvertet med vinnarens namn.

- Det var jäkligt olyckligt. Vi ville suga på karamellen, men så blev det inte dessvärre, säger Calle Jansson, programchef på TV 3.

Ber om ursäkt

Han ber nu TV 3:s tittare om ursäkt för misstaget som förstörde spänningen i den stora finalen.

- Det måste ha varit den som satt med grafiken som satte in skylten för tidigt. Det är bara att beklaga. Vi ber om ursäkt för det som inträffade. Det var jättetråkigt att det inträffade i slutet på en sådan här trevlig kväll, säger Calle Jansson.

- Vi ska göra allt för att det inte ska upprepas.

Carl Hjelm, Daniel Nyhlén