Anders heta fest i natt

...men Fame Factory-vinnaren dementerar att han och Ida är ett par

1 av 5
FAVORITEN SEGRADE Anders Johansson skålade i champagne efter vinsten i "Fame Factory". En vinst som han inte riktigt var beredd på - trots att han varit den stora publikfavoriten. "Oj, oj, oj! Det här hade jag verkligen inte räknat med. Men fy fan vad härligt", sa en överlycklig Anders innan han vimlade iväg på efterfesten på Olssons lada i Skövde. En fest som pågick till långt inpå natten.
TV

SKÖVDE

En sånt dunderkalas!

I natt firade "Fame Factory"-vinnaren Anders Johansson sin seger i finalen.

- Det här känns helt underbart. Nu ska jag bara festa hela natten, sa han och skålade i champagne.

Det var inte helt oväntat. Det blev den 24-årige Göteborgskillen Anders Johansson som i går kammade hem segern i den direktsända finalen av "Fame Factory" på TV3.

Tillsammans med Dajana Lööf, Martin Nilsson och Dennis Radoicic gick han efter telefonröstningen vidare till den andra och avgörande omgången i programmet.

Med sin låt "Without you" tog han sedan överlägset hem segern.

Chockad över segern

Men trots att han för många var en solklar favorit var Anders ändå märkbart chockad när han i Olssons lada tog emot publikens segerjubel.

- Oj, oj, oj! Det här hade jag verkligen inte räknat med. Men fy fan vad härligt, glädjestrålade han och kramade om sina kamrater från skolan som stormade upp på scen för att gratulera.

Efter sändningen var det dags för den stora och kändisspäckade efterfesten där Anders gratulerades av bland andra programledaren Sofia Eriksson och "Fame Factory"-pappan Bert Karlsson. Han fick också en grattiskram av vår nya Fröken Sverige Helena Stenbäck.

"Helt otroligt"

- Det här är helt otroligt! Nu ska jag bara festa som ett jihu med alla mina vänner. Jag kommer att vara kvar väldigt, väldigt sent, sa Anders samtidigt som hundratals gäster trängdes runt honom och försökte få en autograf.

En av de första som var framme och kramade om honom var mamma Madeleine Johansson:

- Anders har sjungit sedan mitten av tonåren, men att han skulle gå så här långt vågade jag nog aldrig hoppas på. Jag var fruktansvärt nervös under sändningen, men nu är jag världens stoltaste mamma, sa Madeleine glatt med tårar i ögonen.

Finalisten Ida Hedberg kramade också hon Anders och tittade honom djupt i ögonen. Under de senaste veckorna har intensiva romansrykten omgärdat paret och under gårdagskvällen gjorde de ingen hemlighet av att de faktiskt är "jättegoda vänner".

- Ida är en fantastisk tjej som jag tycker enormt mycket om. Men ett par? Nä, det är vi inte, sa Anders.

Under dagen väntar skivsignering och fler gratulationer för "Fame Factory"-vinnaren. Men de kommande veckorna kommer däremot inte att vara en dans på rosor för Anders Johansson.

"Mycket jobb kvar"

Då väntar nämligen hårt arbete i inspelningsstudion.

- Just nu arbetar jag med min kommande soloplatta som ges ut i mitten av maj. Men jag är bara klar med sex-sju spår och det ska vara tolv låtar på skivan, så det är mycket arbete kvar, säger han.

Segersumman på 235 000 kronor kommer Anders Johansson lägga på en ny musikstudio och en resa någonstans i världen.

Daniel Nyhlén