Lasse Holm gör sommarshow av ”Diggiloo”

TV

Lasse Holm och tio av våra mest folkkära artister. I sommar ska de fylla Båstad tennisarena med sin jätteshow. En idé som växte ur ett felaktigt rykte.

– Det är ett himla råddande att få ihop allting, säger Lasse som lovar att bjuda på sin italienska kokkonst.

Foto: Thomas Johansson
På scen i Båstad.

Den gamla schlagerräven Lasse Holm har samlat tio av sina kompisar och kolleger och en av Nordens bästa trumpetare för att göra något han kallar årets nöjesupplevelse.

Tennisarena i Båstad

Den 18–21 juli ska han tillsammans med Fame, Kikki Danielsson, Elisabeth Andreasson, Lotta Engberg, Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson, Lill-Babs, Sanna Nielsen, Stefan Odelberg och Magnus Johansson uppträda på tennisarenan i Båstad.

– Jag ska vara en slags värd men kommer också att spela några av mina gamla hits, säger Lasse Holm. Och vi står alla på scenen i över tre timmar non stop.

Det ska bjudas på en kavalkad av schlagerhits, countrylåtar, svenska favoriter, humor och magi.

Började med rykte

– Allt började egentligen med det då felaktiga ryktet att vi skulle ta tv-programmet ”Diggiloo” och göra scenshow av det. När det sedan till och med stod i en tidning sa vi, varför inte?

Biljetterna är slutsålda och man har redan planer på att spela i flera dagar.

Hela gänget repeterar just nu i Göteborg. Ett gäng som Italien-älskande Lasse lovar att bjuda på sin specialitet, Pasta Putanesca (den prostituerades spaghetti), efter premiären.

Maria K Broman