Kristin och Hans ska hålla fortet

Nygifta paret leder succéserien i TV 4

1 av 2 | Foto: JAN JOHANNESSEN
"DET KÄNNS JÄTTERÄTT" De har inte hunnit vara gifta mer än en månad - men redan ska de jobba ihop. När "Fångarna på fortet" gör comeback i TV 4 ska Kristin Kaspersen och Hans Fahlén axla Agneta Sjödins och Gunde Svans roller. "När frågan kom förra veckan kändes det jätterätt", säger Kristin.
TV

"Fångarna på fortet" gör sensationell comeback i TV 4.

Och äkta makarna Hans Fahlén och Kristin Kaspersen är de nya programledarna.

- Det ska bli skitkul, säger Kristin.

Nygifta paret Hans Fahlén och Kristin Kaspersen har tidigare varit lätt skeptiska till att även arbeta ihop.

Men erbjudandet att leda den nya moderniserade omgången av "Fångarna på fortet" var för bra och för roligt för att tacka nej till.

- Hans är en jätteduktig programledare och det är en ära att jobba med honom. Sedan har vi faktiskt jobbat ihop förr, säger Kristin.

Hans tvekade aldrig:

- När den konkreta frågan kom förra veckan kändes det jätterätt, säger han.

Kristin gör comeback

För Kristin är det comeback på fortet. Två gånger har hon tävlat i de tuffa grenar som döljer sig i fortets fängelseceller.

- Det var jättekul. Första året tävlade jag med Claes Åkeson i TV4-laget och andra gången med mamma ( Lill-Babs). Jag älska att testa mig själv och anta utmaningar, säger hon.

"Fångarna på fortet" är en av TV4.s största succéer genom tiderna. 1996 satte programmet publikrekord med 3,1 miljoner tittare. Men 1998 lade kanalen ner serien som togs över av TV3.

I höst är "Fångarna på fortet" tillbaka i fadershuset igen. Inspelningarna startar redan i slutet av juli.

"Ska moderniseras"

- Nu pågår ett utvecklingsarbete för att modernisera programmet. Men det kommer att utspela sig på Fort Boyard och kända personer tävlar, säger Margaretha Zachrisson, nöjeschef på TV4.

Gunde Svan och Agneta Sjödin är de programledare som är mest förknippade med programmet. Båda har förståelse för att förnyelsen kräver nya programledare.

- Jag får väl åka ner och hälsa på i stället - eller kanske vara med och tävla. Men bara om jag får vara på Gundes lag, säger Agneta Sjödin.

Dan Panas

ARTIKELN HANDLAR OM