Runar Sögaard ska bli tv-stjärna

”Jag förhandlar om ett program i Australien”

1 av 2 | Foto: STEFAN JERREVÅNG
ARBETSNARKOMAN Runar Sögaard har inget emot att kallas för arbetsnarkoman. "Jag älskar att jobba", säger han. Det senaste projektet är en australiensisk pratshow.
TV

Hans klienter är världskändisar och idrottsprofiler.

Men nu ska predikanten Runar Sögaard själv bli tv-stjärna.

- Just nu förhandlar jag om ett program i Australien, säger han.

Runar Sögaard är just hemkommen från Australien där han arbetar som motivator och andlig rådgivare. Klienterna består av både affärsmän och stora världsstjärnor. Vilka vill han däremot inte berätta.

Det går bra för Sveriges mest kände predikant. Förra året omsatte hans tre bolag omkring 20 miljoner kronor. Runar lever för sitt arbete och har inget emot att kallas för arbetsnarkoman.

- Nej, jag älskar att jobba. Det ger mig en tillfredsställelse att se sina mål förverkligas. Det finns inga genvägar till framgång, säger han.

Aktuell i pratshow

Och nu förhandlar Runar med australiensiska tv-bolag om en pratshow.

- Sannolikheten är ganska stor att planerna blir verklighet, säger han.

- En pratshow är otroligt intressant. Ta bara Dr Phil. Alla hans principer är grundade i Bibeln. Han har fått ett enormt genomslag. Folk har ju ett behov av att få hjälp och att hantera sina liv.

Tidigare har Runar fått flera förfrågningar om att göra tv. Han har bland annat tackat nej till ett amerikanskt predikantprogram.

- Det attraherar mig inte. Det känns för gammalmodigt och kretsar bara kring pengar. Och i Norge ville de att jag skulle vara programledare i "Harem", vilket heller inte riktigt var min grej, säger han och skrattar.

Runar arbetar också med sin andra bok som ska släppas till jul.

Någon ny kärlek efter Carola har han ännu inte funnit.

"En kvinnas man"

- Nej, privatlivet blir lite lidande genom jobbet. Men allt har sin tid och det måste kännas rätt. Jag har aldrig fattat det här med kortvariga relationer med tjejer. Jag är en kvinnas man och dessutom är Amadeus i en sån otroligt viktig ålder, så jag vill investera min tid i honom.

Daniel Nyhlén