Diskbråcket höll på att knäcka Blossom

Schlagerstjärnan blev frisk med yoga - nu ska hon hjälpa andra i ny dokusåpa

TV

Diskbråcket gjorde henne nästan till invalid. Men Blossom Tainton började med yoga och blev frisk.

Nu dyker hon upp som programledare och tränare i SVT:s nya dokusåpa "Toppform". Där ska hon hjälpa deltagarna till en bättre livsstil.

Foto: JOHAN SOLUM
NY DOKUSÅPA Blossom Tainton ska tillsammans med näringsexperten Fredrik Paulùn och psykoterapeuten Lena Nevander Friström hjälpa fyra deltagare att förändra sina liv.

Efter första graviditeten fick Blossom Tainton, 41, problem med bäckenet. Hon kunde varken träna eller dansa under lång tid. Och när hon sedan blev gravid för andra gången blev det riktigt jobbigt.

- Direkt efteråt fick jag diskbråck, säger Blossom, som periodvis knappt kunde göra någonting.

Diskbråck är en skada som kan göra dig till invalid om det vill sig riktigt illa. Blossom kunde inte ens leka med sina barn.

- Jag gjorde en operation men blev sämre igen. Det var då jag fick rådet av läkaren som opererade mig att prova yoga.

Helt smärtfri

Tack var yogan blev hon för tre år sedan helt smärtfri för första gången på femton år.

Idag har hon utvecklat en egen fitnessyoga som hon kommer att använda på deltagarna i nya programmet "Toppform".

Programmet lanseras som ett hälsoprogram men är också en dokusåpa med Blossom Tainton som programledare och tränare.

Satt upp egna mål

Allt kretsar kring fyra deltagare mellan 23 och 43 år som vill förändra sina liv. Träna, sluta röka, gå ned i vikt och lära sig äta rätt. De har satt upp sina egna mål och till sin hjälp har de Blossom, näringsexperten Fredrik Paulùn och psykoterapeuten Lena Nevander Friström.

Har du egna laster?

- Jag lever hälsosamt men det betyder inte att jag bara käkar groddar. Jag älskar god mat, rött vin och choklad. Mitt stora problem är att jag stressar och tar på mig för mycket.

Sedan har jag hört att du röker...

- Ja, jag har rökt till och från sedan jag smygrökte som tioåring men har aldrig sett mig som vanerökare. Jag har inte rökt så mycket utan mest på fester.

- Och när min son tog upp det bestämde jag mig för att ge det som nyårslöfte... det fanns liksom ingen anledning att fortsätta.

Maria K Broman