Nyhet i ladugården: Drängen och pigan

Här är alla deltagare i Farmen

1 av 13
Storbonden Namn: Gottfried Hummler. Ålder: 51 år. Bor: I Södertälje. Civilstånd: Gift och har fyra barn. Yrke: Kanslichef men nu tjänstledig för att skriva en bok om sina erfarenheter och studera arbetslivsfrågor vid Stockholms universitet. Personlig sak: "Överleva på naturens villkor, handbok för säkerhet i vildmarken" av Stefan Källman och Harry Sepp.
TV

Deltagarna ska tillsammans sköta en bondgård, utan några som helst bekvämligheter. De ska ta hand om djuren, odla grödor och sköta gården. En efter en slås de ut i den tvekamp som avslutar varje vecka. Den som håller sig kvar längst i tävlingen vinner en halv miljon kronor.

Nytt för i år är att det inte är storbonden själv som utser förstakämpen i tvekampen, utan han utser i stället en av männen till dräng och en av kvinnorna till piga. De får sova i ladugården och måste utföra de sysslor storbonden tilldelar dem.

Inför tvekampen ska de andra deltagarna rösta, öppet inför resten av gruppen, om vem av drängen och pigan som blir förstakämpe. Sedan ska förstakämpen välja sin motståndare som i sin tur får välja gren i tvekampen.

Här är de tre grenarna i tvekampen:

Repet

Kämparna är förbundna med ett rep som löper genom en järnögla och vars ändar är fästa i deras bälten. Detta liknar en dragkamp och kämparna måste dra till sig så stor del av repet att de når de hästskor som hänger på en stolpe på deras egen sida och lägga dem i en låda. Den som först har tre hästskor i sin låda vinner.

Sågen

Kämparna sitter på bjälkar mittemot varandra, en och en halv meter ovanför marken. Det gäller att såga av motståndarens bjälkar. Den som först faller har förlorat.

Husförhöret

Här ska kämparna svara på frågor om livet på gården. För varje fråga finns tre svarsalternativ. För varje rätt svar får kämpen sätta en kniv i bjälken. Först till fem vinner.

ARTIKELN HANDLAR OM