Dånande rock och våld

TV
Foto: DON SIMPSON/JERRY BRUCKHEIMER FILMS
Martin Lawrence och Will Smith som Miami-poliser.

Bad boys

Biogenombrott för både Will Smith och Martin Lawrence som poliser i Miami. Den ene är gift, den andre ungkarl. I jakten på knarkbrottslingar blir det förväxling och de får ombytta roller. Téa Leoni har kvinnliga huvudrollen som viktigt vittne. Joe Pantoliano är polisernas chef.

Uppföljare kommer på bio i höst.

Handlingen är av den sort som barn hittar på. Så fort poliserna öppnar en dörr stöter de på en ledtråd eller någon skottväxling.

Bovar som antas vilja ligga lågt springer vilt omkring och skjuter på Miamis gator hela dagarna. All tid mellan gräl går åt till biljakter. Den enda idé producenterna har fått i sitt liv är att krascha en bil till.

Försöken till humor går ut på att gifte polisen har samma förhållande till sin fru som Åsa-Nisse till Eulalia. Det var mossigt på 1950-talet, och det känns pinsamt i dag.

36 stuntmän, två komiker som poliser och en alldeles för stor budget.

"Bad boys " är producerad av Don Simpson och Jerry Bruckheimer. De hade tidigare gjort "Flashdance", "Top gun", "Snuten i Hollywood" och "Days of thunder" och receptet är detsamma.

Dånande rockmusik när det är våld, snabba kamerarörelser för MTV-bedövade tittare, biljakter och komiska repliker när någon mördas.

Fast om det är en snäll som dör spelas långsam hiss-musik.

Bruckheimer har fortsatt på den inslagna vägen och blandat bra action-äventyr med magplask. (1995)

TV 3 22.55

The man who wasn´t there

Bröderna Coens senaste är en snygg pastisch på 1940-talets hårdkokta deckare.

Gjord i svartvitt med Billy Bob Thornton som en herrfrisör i en härva av vänsterprassel, utpressning och mord. Med Frances McDormand och James Gandolfini. (2001)

TV 1000 18.00

Swindle

Actionkomedi och kuppfilm, sprängfylld med "lån" och klichéer. Om försöken att stjäla tryckplåtarna till de europeiska ländernas nya valuta, euron. Samtidigt försöker en polis infiltrera ligan. Med Tom Sizemore och Sherilyn Fenn. (2002)TV 1000 Cinema 21.00

Susan Sarandon i roadmovie. Hon spelar gisslan till en bank- rånare och hamnar på en lång resa, även inombords, med honom. Drama med humor och Stephen Dorff som ung desperado. (1999)

SVT 1 0.35

Ta fast Carter!

Småcharmig irländsk komedi om en by där männen annonserar efter kvinnor från Miami. Ska de komma? Och vad tycker traktens tjejer om tanken? (The Closer you get, 2000)

TV 1000 20.00

Race the sun

Film byggd på klyschor om ett lag studenter som bygger en bil som drivs av solenergi för att tävla. Läraren James Belushi tror inte på dem. Först. Det ondskefulla skurk-laget är från Tyskland. (1996)

TV 3 21.00