Botar hajar alzheimer?

Deep blue sea

TV

Stellan Skarsgård har en nedklippt roll i Renny Harlins action om hajar i laboratorium under havsytan. Där håller några forskare på med genmanipulation av hajar för att hitta ett botemedel mot alzheimer.

Något går snett och hajarna blir inte bara som galna, experimenten har också gjort dem smarta. Så under ett oväder blir forskarna inlåsta med ett gäng mycket intelligenta mördarhajar.

Bland de eventuella offren finns också Thomas Jane, Saffran Burrows, Samuel L Jackson, Jacqueline McKenzie, Michael Rapaport och L L Cool J.

Lättaction till hipp musik. Lagom otäckt när hajarna (en blandning av mekaniska och datoranimerade monster) går till attack. Men lika spännande som "Hajen" är det inte alls.

Regissören Renny Harlin från Finland var ett tag i ropet i Hollywood, men efter racerfiaskot "Driven" med Sylvester Stallone har vi ännu inte sett mer från honom. (1999)TV 3 21.00

Rättegångsdrama och en moraldebatt när Samuel L Jackson hämnas på männen som våldtagit hans dotter i den amerikanska Södern, där hudfärgen på de inblandade påverkar stämningen. Sandra Bullock har en biroll som blivande advokat. (A Time to kill, 1996)

Canal+ Gul 15.20

Aldrich Ames: förrädaren

Spännande thriller med verklighetsbakgrund. Timothy Hutton spelar Aldrich Ames, hög CIA-chef som avslöjades som sovjetisk spion i samband med Berlinmurens fall. (Aldrich Ames: The Traitor within, 1998) ZTV 21.00

Underhållande science fiction även om man inte följt hela tv-serien. Hyfsat spännande och glimten i ögat när Patrick Stewart kämpar mot Borg. (1996)

Canal+ Gul 17.45

Mer om oss barn i Bullerbyn

Lasse Hallström regisserade de nya versionerna av Astrid Lindgrens idylliska skildring av barnens äventyr. I vad som känns som ett paradis, även om det blir lite lite spännande ibland. (1987) TV 1000 16.00

Sonny och Cher

Sonny Bonos version av förhållandet med Cher och deras hits på 1960-talet. Hon kommer onödigt i skymundan i den här tv-filmen. De spelas av Jay Underwood och Renee Faia. (And the beat goes on, 1999)

TV 4 11.00

Bullit

Stilbildande polisfilm med Steve McQueen som jagar skurkar i San Francisco. De har mördat ett vittne. Backe upp och backe ner i en legendarisk biljakt. Bo Widerberg tittade mycket på den när han gjorde "Mannen från Mallorca". I övriga roller bland andra Robert Vaughn, Jacqueline Bisset och Robert Duvall. (1968)

TCM 21.00