"Gladiatorerna" testar kändisar

"Robinson"-Leif: Jag gillar att driva mig så långt det går

1 av 4 | Foto: ANDREAS BARDELL
TAGGAD TILL MAX - Kommer jag med ska jag antingen vinna eller så åker jag hem som ett paket. Det svär jag vid min morfars grav på, säger Robert Andersson från "Robinson".
TV

"Robinson"-Leif ligger livlös på marken, saliven rinner längs hakan och han frustar:

- Vilken kick!

Aftonbladet var med när TV 4:s "Gladiatorerna" testade höstens utmanare.

Två av dem har hungrat på en öde ö.

En annan har sprungit omkring i sanden i Australien och vunnit "Camp Molloy".

Nu byter de arena.

Och tv-program.

- Det var "Gladiatorerna" som jag egentligen ville vara med i. Det här är en helt annan grej. Inte minst för att det är publik. När jag vann "Camp Molloy" var det väl bara fyra personer där, säger Peter Gereny, segrare i TV 4:s "Camp Molloy".

- Jag älskar alla sorters utmaningar. Jag gillar att driva mig själv så långt det går. Den kicken är oslagbar, säger Leif Svensson.

Aftonbladet var med när TV 4:s "Gladiatorerna" testade höstens möjliga utmanare.

Därav tre kändisar.

- Men även de måste klara testen. Men självklart ser vi gärna att de här killarna från dokusåporna klarar sig hela vägen. "Gladiatorerna" är inget idrottsprogram. Det är underhållning, säger Bosse Westlund, producent för programmet.

"Robinson"-deltagaren Robert Andersson imponerade genom att landa utanför mattan när han egentligen skulle klättra upp för ett rep så snabbt han kunde.

"Hjärndöda idioter"

- Jag brukar sitta hemma och undra vad fan utmanarna håller på med. "Gladiatorerna" handlar inte bara om muskler. Det är taktik. Men det verkar som att de bara plockar hjärndöda idioter med stora biceps.

Robban fortsätter:

- Jag är garanterat mest kamikazepilot av alla här. Kommer jag med ska jag antingen vinna eller så åker jag hem som ett paket. Det svär jag vid min morfars grav på.

De 30 utmanarna tas ut om några veckor.

Testet till "Gladiatorerna"

Ronnie Sandahl

ARTIKELN HANDLAR OM