De är redo att lägga ner "På spåret"

Hellberg och Oldsberg är öppna för att byta tv-kanal

Foto: UFFE NYLÉN/BLR
NY STUDIO "På spåret" har fått en rejäl ansiktslyftning inför den nya säsongen. Bland annat har vagnarna bytts ut och gästartisterna uppträder på det runda golvet i mitten.
TV

GÖTEBORG

Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg är det självklara radarparet när den nya omgången av "På spåret" spelas in.

Men nu kan Aftonbladet avslöja att duon funderar på att lägga ner tittarsuccén och resa vidare i tv-världen.

- Vi har några andra programidéer som vi pratar om att göra i stället, säger de.

Stefan Holm får visa att han kan mer än att hoppa.

SVT satsar på att modernisera tittarsuccén "På spåret" i år. När vinterns omgång nu spelas in på tv-huset i Göteborg har både studion fått sig en rejäl ansiktslyftning och de flesta av de tävlande är nykomlingar.

"Några förslag"

Samtidigt kan Aftonbladet avslöja att radarparet Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg trots nysatsningen och tittarframgångarna funderar på att byta spår - och program.

- Vi får se om "På spåret" lever kvar eller om det kanske blir något annat i framtiden. Vi har några andra programförslag som vi pratar om att lämna in, och då blir det kanske också till någon annan kanal, säger Ingvar Oldsberg.

"Det tar tid"

Det nya programmet lär i så fall också bygga på någon form av frågesport - parets specialitet och en stor framgång hos tv-publiken genom åren.

- Vi har inte diskuterat några tidpunkter än. Det kanske blir aktuellt till nästa höst, om ett år ungefär. Det tar tid att starta ett nytt program, säger Ingvar Oldsberg.

- Och vi får ju också se hur det går med "På spåret" i vinter. Om intresset fortsätter att växa vore det ju dumt att skrota det programmet, säger Björn Hellberg.

Med från starten

Ingen av dem kan tänka sig att "På spåret" skulle kunna göras med annan tävlingsledare och domare. Hela 14 omgångar av "På spåret" har spelats in sedan starten 1987. Ingvar Oldsberg har varit med hela tiden och kollegan Björn Hellberg har bara missat en omgång.

Första programmet sänds den 14 november.

Gäster i höst

Annika Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM