”Vi gör bara det våra gäster gör”

”Ursäkta röran”-gänget laddar för fler skandaler med "High Chaparall"

1 av 2 | Foto: KANAL 5
SUPER MED RODMAN I TV Fredrik Wikingsson och Filip Hammar går ut hårt i första avsnittet av "High Chaparall", som visas på Kanal 5 i kväll. Tillsammans med före detta basketstjärnan Dennis Rodman super de sig fulla på en fest. "Det handlar lite om att slicka röv", säger Filip Hammar.
TV

HOLLYWOOD

En varning är utfärdad.

I kväll återvänder två av de senaste årens mest utskällda programledare till tv.

I Femmans "High Caparall" åker Fredrik Wikingsson och Filip Hammar USA runt och intervjuar allt från basketveteraner till porrstjärnor.

- Förhoppningsvis är Sverige mer moget nu än när vi gjorde "Ursäkta röran", säger Hammar när Aftonbladet träffar killarna i Los Angeles.

Då blev det fem fällningar i Granskningsnämnden.

Gasen i botten

Den här gången trampar de gasen i botten direkt.

I kvällens premiäravsnitt krökar de ihop med Dennis Rodman och hamnar mitt i basketveteranens otrohetsgräl.

- Det var en bisarr upplevelse. Vi satt med när hans fru beskyllde honom för att ha legat med en annan tjej, säger Hammar.

Bråket fångades av killarnas kamerateam, precis som den efterföljande festen då Rodman dricker programledarna under bordet.

De försvarar berusningen.

- Det handlar lite om att slicka röv. Vi gör det våra gäster gör. För att vi ska accepteras kan vi inte ställa oss utanför deras beteendemönster.

Rodman torde kunna klassas som alkoholist. Exploaterar ni inte hans problem?

- Det är lite svårt att säga till Rodman att inte ta nästa drink. Då blir det liksom uppförsbacke direkt.

I ett av de kommande programmen möter ni porrstjärnan Ron Jeremy och hänger med honom på bordell. Är ni inte rädda för en ny tittarstorm?

- Nej, för vi vet inte vad det finns att uppröra sig över den här gången. Vi porträtterar bara människor som de är. Vi moraliserar inte. Om en kille vill knulla 5 000 tjejer får han göra det.

Hammar förnekar att det är effektsökeri.

"Vi vill göra bra tv"

- Vi har inte ambitionen att hela tiden söka något som väcker jättestor uppmärksamhet. Vi vill bara göra 46 minuter riktigt bra tv. Och det här är bättre än allt som sänds på tv just nu.

Hur har inblicken i kändisarnas liv påverkat er?

- Vi har inte träffat många som vi skulle vilja byta liv med. Jag skulle till exempel inte vilja bo som Rodman, i ett hus inrett som en nattlubb.

Här är några av gästerna i nya tv-serien

Magnus Sundholm