Wells hånas i porrfilm

Utklädda skådisar har sex på riktigt i tv

1 av 4 | Foto: KANAL5
spelar in sexfilm Porrfilmsaktörerna Roxanne Hall och Hamilton Steele är utklädda till de båda svenska artisterna Sofia Källgren och Robert Wells i Kanal 5:s "High Chaparall".
TV

Robert Wells och Sofia Källgren häcklas - i en porrfilm.

I "High Chaparall" på Kanal 5 får tittarna se två amerikanska porrfilmsaktörer i rollerna som de folkkära artisterna.

- Har Wells lite distans till sig själv borde han skratta åt det, säger Filip Hammar.

I våras uppträdde de tillsammans i Melodifestivalen med "My love". Men i måndagens avsnitt av "High Chaparall" gestaltas Robert Wells och Sofia Källgren av två porrfilmsaktörer. Tittarna får följa Filip Hammar och Fredrik Wikingsson när de skriver manus till en ny tv-genre, "porrfilmssitcom".

- Vi ville testa att göra något nytt. Att sammanstråla två populära genrer, porrfilm och komediserier, säger Filip Hammar.

De tar hjälp av Adam Chase och Bryan Boyle, manusförfattarna till "Vänner", för att skriva ett manus där Robert Wells och Sofia Källgren är huvudkaraktärerna.

Sedan tar de kontakt med porrfilmsproducenten Nick Cramer som hjälper dem hitta skådespelare, porrfilmsaktörerna Hamilton Steele som Robert Wells och Roxanne Hall som Sofia Källgren.

Långhårig peruk

Den manliga aktören får sätta på sig en peruk för att likna Robert Wells.

"Jag har inget att leva för. Mitt hår gick ur tiden för länge sedan. Och AIK är skitdåliga i Allsvenskan", säger "Robert".

"Du har ju din framgång, ditt glaspiano och alla dina vänner", säger "Sofia".

Innan de har sex utbrister "Robert": "Det här händer aldrig Sten & Stanley".

Scenen spelas in med pålagda skratt och döps till "Rhapsody in cock".

- Vi har full respekt för Robert Wells som artist. Tidigare har vi blivit beskyllda för att sparka på dem som ligger. Här har vi ju en man som i högsta grad står upp, säger Filip Hammar.

- Ingen människa på jorden kan ju förväxla Hamilton Steele med Robert Wells eller Roxanne Hall med verklighetens Sofia Källgren, fortsätter han.

"Begåvad idé"

Filip Hammar menar också att programmet inte är något angrepp mot de båda artisterna utan att det handlar om hur de testar det nya begreppet "porrfilmssitcoms".

- Vi gör det inte för att provocera, allt är konst, på ett skämtsamt sätt.

När programmet sänds i Kanal 5 på måndag kommer samlagsscenerna att visas. Könsorganen är dock täckta.

- Vi har gjort en ganska noggrann undersökning innan och man kan inte på något sätt förväxla skådespelarna med Robert Wells och Sofia Källgren, säger Johan Westman, programchef på Kanal 5.

- Vi tycker det är en otroligt rolig och begåvad idé Filip och Fredrik kommit på då de blandar genrerna, fortsätter Westman.

Sofia Källgren själv vill inte kommentera scener hon inte sett.

- Som offentlig person får man tåla en del, så är det. Men eftersom jag inte sett programmet i fråga har jag inga kommentarer, säger Sofia Källgren.

Robert Wells befann sig i går på resa och kunde inte nås för en kommentar.

- När man är en offentlig person får man utstå vissa saker. Men jag tror inte heller att man kan bli så hårdhudad att allt rinner av en, säger Gerd Ekestubbe, Wells sekreterare.

Fler kändisar som häcklats

Linda Hjertén