”Farmens” slut smygfilmades

Hemlig grupp sprider ut bilder med upplösningen

1 av 4
filmade på förbjudet område Den hemliga gruppen lyckades ta sig in på gården i dagsljus utan att bli upptäckt av det vaktbolag som patrullerade i det avspärrade området. Här lämnar en av deltagarna huset under "Farmens" slutuppgörelse.
TV

Upplösningen av "Farmen" smygfilmades i somras.

Bakom attacken står en hemlig grupp som nu sprider filmen.

- Vi ska ta till de juridiska möjligheter som finns, säger TV 4:s informationschef Magnus Janson.

Inspelningen av årets "Farmen" pågick under större delen av sommaren.

Men filmteamet visste inte att de själva filmades - i smyg.

- Det kommer som en fullständig överraskning för oss. Jag hade ingen aning om det, säger projektledaren Fredrik Arefalk.

I går fick Aftonbladet ett brev med en cd. På skivan finns smygtagna bilder från slutuppgörelsen på "Farmen".

Där finns dessutom en rörlig film där smygfilmarna dokumenterat hur de i fullt dagsljus tar sig in på "Farmen"-området. På filmen framgår det även tydligt vilka fyra deltagare som går vidare till semifinalen som sänds om två veckor.

Drar ner byxorna

Smygfilmarna har även lyckats fånga en sekvens där tidigare utslagna deltagare återvänder till "Farmen" för att rösta fram vilka två som ska gå till finalen. Filmen avslutas med att en av filmarna blottar sin nakna bak intill TV4:s logotyp.

Svår terräng

Att filma på "Farmen"-området och använda TV 4:s varumärke utan tillstånd är olagligt.

- Om det går att komma åt dem ska vi givetvis ta till de juridiska möjligheter som finns, säger TV 4:s informationschef Magnus Janson.

Bakom attentatet står en grupp på fem personer som kallar sig WKWN Team - en förkortning för "We know what"s next" (Vi vet vad som händer sen).

Enligt uppgift är gruppen specialiserad på att i förväg avslöja hur förinspelade dokusåpor slutar.

Filmen är proffsigt kryddad med "Farmens" speciella grafik och vinjettmusik. Allt talar för att sommarens attack krävde noggrann planering. Ett vaktbolag skyddade området på kvällar och nätter.

- Gården ligger i ett ödeland och det krävs en hel del att bara ta sig dit genom terrängen och sedan ta sig in på avspärrat område utan att bli upptäckt, säger Fredrik Arefalk.

WKWN gör ingen hemlighet av hur de tänker använda sitt filmmaterial.

- Vi har publicerat bilder, skriver gruppen i ett brev.

Fler dokusåpor som avslöjats

Dan Panas

ARTIKELN HANDLAR OM