"Vi ville ge TV 4 en näsbränna"

Filmarna talar ut om "Farmen"-sabotaget

TV

De sprider en smygtagen film som avslöjar "Farmen"-finalen i förväg.

Nu berättar den hemliga gruppen om sabotaget.

- Vi vill ge TV 4 en näsbränna, säger de.

filmad En av semifinalisterna som den hemliga gruppen har fångat på film.

I går avslöjade Aftonbladet den hemliga attacken mot "Farmen".

Under inspelningen i somras smygfilmades deltagare och tv-team av en grupp som kallar sig WKWN Team. Gruppen sprider nu en smyginspelad film som avslöjar upplösningen av årets "Farmen".

Medlemmarna i gruppen är anonyma. Men nu berättar de om kuppen. I ett brev till Aftonbladet berättar WKWN att de nu skickat ett exemplar av smygfilmen till TV 4.

- Men då som en slags näsbränna till dem, ett bevis på hur enkelt det var att ta sig till inspelningsplatsen och smygfilma eller fotografera farmarna, skriver gruppen.

WKWN förnekar att man varit ute efter att sätta press på TV 4 genom att sprida slutuppgörelsen i "Farmen" i förväg.

- Vi har inget syfte med någon ersättning eller liknande för då kan man ju bli anklagad för utpressning. Vi vill inte på något sätt hamna i en situation som är olaglig eller där vi kan bestraffas. Detta är varför vi ej ännu har angett vilka vi är och var vi kommer ifrån, skriver gruppen.

TV 4 kan inget göra

Olaga intrång och ett olovligt användande av TV 4:s logotyp i filmen är de punkter som kan leda till juridiskt efterspel.

- Om de inte agerar vidare är det inte mycket vi kan göra. Men om de till exempel börjar sälja filmen kommer vi definitivt att vidta rättsliga åtgärder för att stoppa dem, säger Magnus Janson, informationschef på TV 4.

Dan Panas