”Jag har blivit mindre nervig”

Nu är Karl klar för stora höstfinalen i ”Fame Factory”

1 av 2 | Foto: TV 3
"Skön seger" Karl Martindahl känner sig allt säkrare i "Fame Factory". - Jag försöker fokusera på att ha kul, säger Karl som efter segern i går är klar för höstfinalen.
TV

Han mådde inte bra när han skrev låten.

Men i går jublade Karl Martindahl över segern i ”Fame Factorys” månadsfinal.

- Det känns helt fantastiskt. Det här låten skrev jag på skolan när jag mådde lite dåligt. Den var en spark i baken på mig själv och det funkade, säger Karl Martindahl.

Han gick upp mot Sabina Baltzar Roth, Martin Olsen, Fredrik Furu, Sandra Dahlberg och Johan Becker. Och det blev vännen Fredrik som fick lämna skolan efter att han åkt ut i extranumret.

- Det sved att Fredrik åkte ut. Vi bodde tillsammans och var nära vänner. Men vi håller kontakten, säger Karl.

Och månadsfinalen av ”Fame Factory” fick storfrämmande. Suede, som nyligen gick ut med att de ska ta en lång paus från varandra, stod på scenen.

- De har varit bättre. Jag är ett gammalt Suedefan och de lever inte längre riktigt upp till de förväntningar man har. Men det var stort att de var med, säger Martindahl.

Vinsten i går innebär att han är direktkvalificerad till höstfinalen och Martindahl börjar bli varm i kläderna.

- Jag har blivit mindre nervig nu. Det var jobbigt ett tag med själva tävlingsmomentet men nu börjar jag komma in i det lite mer. Jag försöker fokusera mer på att ha kul än på själva tävlingen, säger han.

Linda Hjertén