Daniel skyddas av livvakter

Flera misshandelshot – nu får han hjälp dygnet runt

Foto: ANNA CLARÉN
”JAG SER ALLVARLIGT PÅ DET” Daniel Hersén i ”Farmen” är tittarnas favorit till segern. Men hans insats i dokusåpan är kontroversiell och Hersén har fått hot från både deltagare och tittare. Nu får han hjälp av två livvakter.
TV

Daniel Hersén står under beskydd av livvakter dygnet runt efter misshandelshot från ”Farmen”-deltagare och tittare.

Vakterna ska även följa honom under fredagens finalfest.

– Jag tar hoten på allvar, säger Daniel.

Om två dagar avgörs ”Farmen”.

I flera tittarbarometrar är Daniel Hersén storfavorit.

Och Aftonbladets läsarundersökning är inget undantag.

– Jättehärligt att svenska folket tycker att jag skulle vara en värdig vinnare, säger Daniel.

Är du överraskad?

– Ja, någonstans var man ju inställd på att alla skulle tycka lika illa om en som de gjorde på ”Farmen”. De kallade mig fjollig, mesig och kärring.

Har du någon förklaring att man kan uppfatta dig så olika?

– På ”Farmen” måste jag ha upplevts som någon sorts hot och eftersom jag inte är en person som ger igen blev det som det blev.

”Skitjobbigt”

Du har sagt att tjejerna mobbade dig på ”Farmen”?

– Det var verkligen skitjobbigt, jag satt i en förjävlig rävsax. Jag ville inte ge upp min chans till 500 000 kronor, men då var jag tvungen att utstå mobbningen. Jag försökte ta upp det med personerna på ”Farmen” men inget hände. Alla hade sina egna skäl att inte tycka om mig och det skapade väl en sorts gemenskap för dem.

Du fick hjälp av psykolog?

– Vissa gånger hjälpte det, men för det mesta tyckte jag inte att jag fick det stöd jag behövde. Det jag verkligen behövde var att tala med en vän som stod utanför ”Farmen”.

”Jag jobbar hårt”

Kan bilden av dig som mobbad ha gjort dig populärare bland tittarna?

– Det kan förstås vara så. Men av reaktionerna att döma verkar det vara en kombination av att jag jobbar hårt och samtidigt kämpar mot mobbningen som fått folk att se mig som en värdig vinnare.

Och kanske utseendet?

– Jag vet inte det. Men visst får jag en del skamliga förslag – det har varit allt från erbjudanden om sex till hejarop.

Du har på något sätt klarat dig genom skandaler helt obefläckad. Du har fått sprit och strippor insmugglade till dig på ”Farmen”, varit inblandad i mutskandaler och haft otillåten telefonkontakt med deltagare under inspelningen?

”Özcans initiativ”

– Det känns kymigt att få skulden när andra tagit sig friheter å mina vägnar. Att Özcan dök upp med tjejer och sprit tyckte jag mest var pinsamt. Och jag ringde Jan O för att få prata med någon annan, men att han sen hälsade på i hemlighet var hans eget initiativ.

Deltagare har hotat dig med stryk när du dyker upp på finalfesten på fredag?

– Jag tar alltid allvarligt på hot. Jag har diskuterat saken med TV4 och förklarat att om de inte kan garantera min säkerhet så får jag ordna det själv.

Daniel skyddas dygnet runt av två personer varav den ene är utbildad livvakt. Det är vännen och ”Farmen”-deltagaren Özcan Yildiz som förmedlat kontakten. På finalfesten ska vakterna också fungera som skydd för deltagaren Jan O Jansson, som liksom Daniel även fått anonyma hot från tittare via telefon. Så sent som i fredags fick Özcan Yildiz gå emellan när Daniel hotades på krogen av två män.

”De är inte välkomna”

– Och om TV4 inte låter mig ha med vakterna på finalfesten ordnar jag en egen fest, säger Daniel.

Fredrik Arefalk, projektledare för ”Farmen”, säger att Daniels vakter inte är välkomna.

– Det här är en fest för deltagarna och bara för deltagarna. Mitt intryck är att det kommer att bli en trevlig fest och att ta med sig livvakter ter sig aningen bisarrt för mig.

Tidigare artiklar

Dan Panas