- Vi kom fram till att vi skulle rösta ut Robban

TV

Emma Andersson är en av de stora profilerna i "Super-Robinson".

Med sig på "Robinson"-ön hade hon en dagbok. Varje dag har Emma skrivit om händelser, tankar och spelet bakom kulisserna.

Så länge Emma Andersson är kvar i tävlingen kommer Aftonbladets läsare att exklusivt få ta del av dagboken varje söndag.

Här är första delen av Emmas dagbok - bara i Aftonbladet.

Lördagen 3/5

Dag 1

Landstigning.

Sent i går kväll anlände vi till hotellet i Mersing. Jag var förväntansfull och ganska nervös över vad som skulle hända. Än en gång kom frågan upp i huvudet: Vad tusan har jag gett mig in på?

Vi fick vår "sista" måltid som bestod av pommes frites och en halvstekt kotlett (skitäcklig), innan vi blev inlåsta på våra rum.

Vi blev ombedda att ta fram de saker vi skulle ha med på ön, den lilla packning vi skulle ha med. Det dröjde nån timme - sen kom Strix-personal och tog all annan packning jag tagit med mig. Plötsligt kände jag mig så ensam, tittade på min lilla klädhög. Hur länge ska det här räcka?

Jag hade dock fått en förvarning från Mirre om att de skulle komma, så jag var kanonsnabb med att gömma undan lite grejer under madrassen.

Sen var det släckning. Men jag kunde inte sova en blund, det kändes som om de när som helst skulle komma och väcka mig.

05.30 (att det var då hade Sylvia luskat ut) stormade en Strix-tjej in på rummet. Jag blev beordrad att ta av mig naken! In på bara skinnet-muddring och min välplanerade plan om att smuggla in fyra trosor, vitaminer, cigaretter, rakhyvel, tvål och öronproppar var totalt bortblåst. Skit! Tyckte att det var pinsamt att åka fast och samtidigt var det verkligen förnedrande också.

Mitt lypsyl och öronproppar lyckades jag i alla fall gömma i handen. Alltid något!

Efter detta slussades vi till hamnen där båtar väntade på att föra ut oss till äventyret. Tankarna snurrade och tröttheten från den långa resan hade satt starka spår och gjorde mig smått förvirrad.

Uppdelade i tjej- och kill-lag åkte vi ut till ett större skepp där inspelningarna skulle börja. En hel del ansikten i teamet var bekanta och det kändes märkligt att vi var tvungna att låtsas som om det inte var så. Inga namn (typ "Hej, Hasse Aro") och kramar var tillåtet.

Inspelningen började och Anders var i sitt esse. Introduktion och presentation av deltagarna, sen slängdes vi överbord och fick simma i land på vår första ö - Tengah.

Kartan vi fann visade vägen till vår strand. Alla fann sina positioner ganska fort och vips fanns det både läger och eldstad. GAMLA VETERANER KAN!

Snacka om flashback när man än en gång högg upp en kokosnöt. Trodde nog aldrig att jag skulle behöva äta en sådan igen. Konstigt nog smakade det ganska gott. Dagen gick ganska fort och alla domnade av när mörkret föll.

Första dagen är nu över och det är dags att krypa in i födelsedagsbarnet Martins kåta. In med de insmugglade öronpropparna och godnatt.

P.S. Malou hade andningsbesvär under natten.

Söndag 4/5

Dag 2

Vaknade faktiskt inte alls så tidigt som jag trodde. Var utvilad och kände att mina krafter återvänt. Känner mig otroligt laddad och hade hoppats på tävling i dag. Men tyvärr var så inte fallet.

Pressen var inbjuden på studiebesök, intervju och foto. De stannade i tre timmar och jag lyckades luska ut lite av varje. Bland annat att vår första tävling, uppföljt av ö-råd, kommer i morgon.

Tjejligan drog sig undan ett par timmar på dagen och slappade på andra stranden. Och självklart kom diskussioner om röstningen upp. Vi kom fram till att vi skulle rösta på Robban eftersom han utgav sig för att leda alla pakter. Och alla pakter får oss alldeles trötta i huvudet så vi tyckte det skulle vara ett smart drag.

Efter kvällsmaten och skymning hade Kent en liten söndagsbön. Var ganska ointresserad för jag uppfattade bara ett par ord av hela alltet. Mina tankar var definitivt någon helt annanstans...

Kvällen var otroligt varm och vindstilla vilket gjorde det svårt att somna. Hälften av gänget valde att flytta ut från huset och i stället sova under bar himmel. Själv stannade jag i kåtan.

Godnatt.

Måndag 5/5

Dag 3

Regnet väckte mig, men framförallt de som inte hade tak över huvudet kom insmygande i gryningen. Öronproppar är guld värda.

På förmiddagen var jag absolut inte till min fördel. Var totalt slut i kroppen och kände mig svimfärdig. Zübeyde blev räddningen med sin jordgubbssuperdrink, och en timme senare var jag i topptrim igen. Puh!

I dag var det mycket riktigt en tävling. Balanshinderbana där män och kvinnor tävlade parvis i åldersklasser. Kent var skadad och fick hoppa över vilket innebar att antalet var ojämnt. Därför fick Emma tävla mot sig själv. Banan var riktigt svår eftersom min balans inte är den bästa. Jag kämpade mig förbi de tre första hindren innan jag plumsade i. Upp igen. Andra försöket, halkade. Slog mig rejält i sidan och över låret. Det svartnade för mina ögon och gjorde fruktansvärt ont.

Men jag var så peppad att jag skulle ta mig i mål, så jag kravlade mig upp igen men föll tyvärr en tredje gång och var ute ur tävlingen...

Jag var dock inte den enda som inte gick i mål. Bara sex stycken klarade banan, tre killar och tre tjejer. Finalen stod mellan Mirre och Robban och Mirre tog hem segern med hästlängder.

Återvände till ön i ett par timmar innan det var dags för det omtalade ö-rådet. Usch! Känner i hela kroppen att pakterna spirar för fullt. Och mycket riktigt visade det sig att det var två enormt stora pakter. Sju röster från killarna gick till Biggan och sex till Robban, som i alla fall jag röstade på. Johan fick också en röst - och den här gången var det tyvärr Biggan som snopet fick lämna expeditionen.

Det blev mycket tjafs direkt. Alla var så besvikna att dessa pakter finns. Fast självklart har alla vetat om det. Mest förvånad blev jag ändå över att gamlingarna la sin röst på Biggan. Trodde att de ville ha ut de som är de största hoten, det vill säga de yngre.

En av dem som röstat på Robban gick fram till honom direkt efter ö-rådet och bad om ursäkt för att hon röstat på honom. Det kändes så dumt, man får ju stå för den man röstat på. Själv sa jag till Robban att jag röstade på honom för att jag såg honom som det största hotet inom paktvärlden.

Åt kokosgryta gjord av Zübeyde. Toppengott. Var ganska pigg så jag satt uppe en stund och förhörde mig om Robbans alla galenskaper. Bestämde mig för att sova under bar himmel i natt. Låg och tittade på stjärnorna en bra stund och kom plötsligt på att jag inte ägnat en enda tanke på att längta hem.

Godnatt!

PS: Dagens bästa replik kom från Pål:

"Jag bejakar min mjuka manliga sida".

Emma Andersson