Här får Pål sin revansch

Han låg bakom resultatet i ö-rådet - Birgitta fick lämna Tengah direkt

TV

Förra gången föll han offer för Birgitta Åbergs tjejpakt.

I går hämnades Pål Hollender - och skickade ut sin förra baneman ur "Super-Robinson".

- Det är humor, säger Pål Hollender som också skrev ett hemligt meddelande åt Birgitta.

Foto: BJÖRN LINDAHL
ROBBAN VAR NÄRA ATT ÅKA UT Knappt hade veteranerna kommit till ön innan två starka pakter bildats. Till slut blev det Birgitta (längst upp till höger) som fick lämna ön. Ett resultat som gladde Pål (längst ner till vänster).

Tittarna kunde se dramatiken i ö-rådet i går.

Birgitta Åberg fick en röst mer än Robban Andersson - och killpakten drog en suck av lättnad.

Men genast blev det bråk bland deltagarna - ett bråk som fortsatte när kamerorna lämnat gruppen och som tittarna aldrig fick se.

- Folk var så upprörda över att pakterna fanns. Det blev en hel del gräl, berättar en deltagare.

Mia upprörd

Mia Laaksonen var en av dem som blev mest upprörd. Hon valde att rösta efter sitt eget hjärta - på Johan Hellström - och svika tjejpakten.

- Visst var det lite sura miner mot mig efteråt. Men jag hade gjort klart redan från början att jag inte ville taktikrösta, säger Mia.

Den som drog vinstlotten var Pål Hollender.

Under "Robinson" 1998 föll han offer för Birgitta Åbergs tjejpakt. Nu fick han sin revansch. På röstningslappen passade han också på att rita en djävul - som ett meddelande till sin förra baneman.

"Inget personligt"

- Äh, det var inte så personligt. Det var bara humor att det blev Birgitta som fick åka, säger Pål Hollender.

Han hade tidigt bestämt sig för att rösta på henne. Och det berättade han öppet. Därför tror han att de andra killarna valde att lägga sina röster på henne.

"Jag gillar Birgitta"

- Jag gillar egentligen Birgitta. Men jag är så trött på att det ska behöva bli en kamp mellan könen. Och den starkaste paktviljan fanns hos Birgitta. Det var inget personligt, säger Pål Hollender och ler.

Birgitta Åberg, 58, är dock övertygad om att det fanns djupare motiv för att Pål valde henne.

- Jag fick tillbaka för gammal ost eftersom jag tog ut Pål förra gången. Men det är spelets regler. Visst blev jag besviken att jag åkte ut så fort men i stället reste jag runt i Asien och hade en jättefin upplevelse, säger Birgitta Åberg.

Efter ö-rådet blev flera av tjejerna nervösa och tjejpakten splittrades.

Pål gladdes

Vilket gladde Pål Hollender.

- Tjejgruppen löstes upp, det blev en intressant utveckling. När de hamnade i underläge så dög vi killar helt plötsligt. Det är som sagt humor, säger Pål Hollender.

Klas Lindberg