”Den här rollen har jag längtat efter”

Regina Lund om SVT:s nya dramasatsning ”Solisterna”

TV

Det är rollen som Regina Lund har längtat efter och prestationen bör räknas som en av hennes bästa hittills.

- Det är projekt av den här kalibern som jag vill ha.

En dödsbrand. En stor hemlighet. Och två föräldrar som går på kvällspromenad enbart för att verka normala.

Det är dags för ”Solisterna” att göra entré i tv.

Foto: SARA RINGSTRÖM Hår och smink: ANNA FRID Kläder från Munte och Simonsen
Regina Lund gör rollen som Charlotte Dahl, en kvinna som lever på en lögn, i SVT:s nya dramasatsning ”Solisterna”.

”Solisterna” kan mycket väl bli dramat som hittills kröner Regina Lunds karriär som skådespelare inom tv och film. I tre delar tar hon sig an karaktären Charlotte Dahl - en kvinna med låg självkänsla som biter sig fast i olika livslögner för att hålla ihop sin tillvaro och sin familj.

- Hon har stängt av alla sina känslor och vet inte ens längre vad hon drömmer om, eftersom hon har förtryckt det så länge. Det är oerhört lustfyllt att få göra en så här välskriven karaktär.

För det är framförallt manuset som har lockat Regina Lund att medverka.

- Det är viktigt, poetiskt, musikaliskt, intelligent och tidsenligt. Vi behöver se det här, för det handlar om att vi måste leva sant i våra hjärtan. Jag tycker det innehåller en viss samhällskritik på det sättet att var man än befinner sig så har man konventioner man försöker leva upp till och det drabbar alltid någon, i det här fallet ett barn.

- För Jesus har sagt det och John Lennon har sagt det, ”All you need is love”. Den här serien kan förhoppningsvis fungera som ett wake up call.

Just nu axlar Regina Lund huvudrollen i teateruppsättningen av ”Victor/Victoria” på Oscarsteatern i Stockholm. I februari vandrar den vidare till Malmö, där ett 40-tal föreställningar är inbokade, men vad som händer sedan är oklart. Bland planerna finns dock att släppa såväl en ny skiva som en diktsamling.

- Men det är inga nya filminspelningar på gång. Jag hoppas att det regnar in några bra manus nu och att jag börjar få lite mer intressanta roller.

Och om ”Solisterna” blir den succé som förväntas lär det nog inte dröja länge innan ett erbjudande kommer.

Räkna med Regina Lund även i framtiden.

FAKTA/ Regina Lund

Daniel Kederstedt