En mörk väg mot undergången

Foto: MARKUS LINDGREN/SVT
Familjens dotter dör i en brand. Så är upptakten till ”Solisterna”.
TV

En dödsbrand. En stor hemlighet. Och två föräldrar som går på kvällspromenad enbart för att verka normala.

Det är dags för ”Solisterna” att göra entr´i tv.

Det är ett ytterst mörkt drama som succéregissören Geir Hansteen-Jörgensen, som sen tidigare står bakom ”Det nya landet”, har arbetat fram.

Med start den 8 december kommer Regina Lund, Thomas Hanzon och talangfulla Märta Färm att fängsla landets tv-tittare och skapa förbryllade pannveck.

För långt ifrån allt är självklart i SVT:s ”Solisterna” - en serie i tre delar där sanningen sakta nystas fram genom vridna, spännande tillbakablickar.

Familjen Dahls hus brinner ner och dottern Linn avlider i lågorna. De streberaktiga föräldrarna Charlotte (Regina Lund) och Malte (Thomas Hanzon) överlever men har, liksom dottern, spår av våld på kroppen.

Polisen startar genast en utredning för att ta reda på vad som egentligen har hänt, men de båda föräldrarna sluter sig och vägrar att berätta vad de vet.

Slutligen får dock Charlotte förtroende för trafikpolisen Simon, som fått i uppdrag att vakta henne vid sjukhussängen. Historien nystas sakta upp, men är svaret det väntade?

Föräldrarna, som tidigare prioriterat karriären framför familjen och vars dotter varit ett ständigt provocerande orosmoment som de försökte visa sin uppskattning för genom presenter, tvingas nu till nya insikter.

Familjens resa mot undergången har börjat.

Daniel Kederstedt