– Jag kan inte koppla av

Linda Isacsson på väg att knäckas av sitt tuffa tempo

TV

ROOILOOP.

Linda Isacsson har intagit ”Farmen Afrika”.

Men samtidigt som inspelningen ska börja visar Linda tendenser på att vara överarbetad.

– Jag är hyperaktiv och kan inte koppla av. Det kan vara något som är fel, säger hon.

Foto: Mats Strand
Nu väntar Farmen igen Linda Isacsson är nu på plats i Sydafrika där Aftonbladet träffar henne.

Aftonbladet var i går på plats på den nya farmen som ligger området Rooiloop, 40 mil från Kapstaden i Sydafrika. Här, mitt ute i bushen, i en tryckande hetta, ska de svenska deltagarna försöka få en strutsfarm att fungera.

I går fick också programledaren Linda Isacsson se sin nya arbetsplats för första gången.

– Det är skithäftigt att vara här. Miljön är fantastisk. Men det kommer bli fruktansvärt tufft för deltagarna. I februari kan det vara uppåt 50 grader härute, säger Linda Isacsson.

Kunde inte sova

Det är andra säsongen som hon leder ”Farmen”.

Ännu en gång ska hon vara hemifrån i flera månader. Det senatse året har jobben avlöst varandra i ett sanslöst tempo.

– Det har varit mycket. För ett tag sen jobbade jag 49 dagar i rad, säger Linda.

I en veva gjorde Linda ”Farmen”, ”Jakt och fiske” i TV4 plus, ”När och fjärran” och det nya programmet ”Trädgård” som i vår ska gå i TV4.

Till slut reagerade kroppen – på ett udda sätt.

– Jag var otroligt speedad, jävulskt uppe i varv. Jag kunde inte koppla av, inte sova. Det är jättejobbigt, men jag försöker få bort överskottsenergin genom att motionera.

Avkopplingsproblemen har fortsatt. När hon fick en veckas semester – drog hon till Frankrike.

– Mina föräldrar frågade vad som är fel med mig. Och de kanske har rätt, det kanske är något fel på mig.

– Men jag har i och för sig alltid varit så här. Det bästa jag vet är att sitta på ett flygplan på väg bort. Jag får panik och mår dåligt om jag inte har något på gång.

Privatlivet har blivit lidande av Linda Isacssons rastlöshet och alla långa perioder hemifrån. Pojkvännen Erik Vingfors får sällan se sin sambo.

– Visst kan det slita om man är ifrån varandra för mycket. Men vi är ihop fortfarande och han har lärt sig hur jag funkar.

Och att vara ifrån varandra i juletid kommer inte på fråga. Linda har därför bjudit ner Erik, sin pappa, mamma och syster för en sydafrikansk jul.

Firar jul i Sydafrika

– Jag har alltid firat jul i Västerbotten, varenda år har jag haft snö omkring mig. Men det viktigaste är ju att man är med sina nära och det känns jättebra att de kommer hit. Vi får väl dansa kring tallen i stället för granen.

Linda har gjort kometkarriär på TV4 och är nu en av de starkaste profilerna på kanalen. Men fortfarande ser hon sig inte som en programledare.

”Helt ny roll”

– Jag är ju reporter och det här är en helt ny roll för mig. Jag vet att jag fått kritik för att vara lite tråkig i ”Farmen”, men det är ju för att folk har sett mig vara mig i ”När och fjärran”. Folk skulle bara veta hur mycket känslor jag har kring deltagarna. Men jag måste vara balanserad och inte ta för mycket plats.

Trots den 40-gradiga hettan är Linda Isacsson full av energi. Hon är inte orolig över hur länge hon kan orka med detta tempo.

– Jag kör så länge jag mår bra. Och det gör jag nu, säger Linda Isacsson.

Klas Lindberg