"Det är kul att så många tittar"

Anna Mannheimer om nya succén Popcorn

Foto: UFFE NYLÉN/BLR fotograferna
BRA TITTARSIFFOR Ungefär 1,3 miljoner svenskar tittar på Anna Mannheimers nya filmfrågesport ”Popcorn”. - Det är folkbildande. Och själv har jag fått lära mig så mycket mer om film, säger hon.
TV

Hon tog på sig en ny uppgift - och skakade fram en ny succé.

”Popcorn” har blivit en rejäl fullträff för Anna Mannheimer.

- Det är verkligen kul att så många ser det, särskilt när det är lite gammaldags tv.

För det är just så hon beskriver det, som gammaldags tv-underhållning. I klass med ”På spåret” och ”Time out”, ungefär.

- Ja, jag gillar verkligen såna program, men måste säga att jag är lite förvånad över att det funkar så pass bra. För det är ju så... ofräckt!

Men det tycks vara precis vad det svenska folket vill ha.

”Popcorn” lockar nämligen cirka 1,3 miljoner tittare varje vecka och stavas därmed succé.

- Det är jättekul att så många ser det eftersom det är lite folkbildande. Och själv har jag fått lära mig så mycket mer om film.

Grundidén är enkel: Två lag med två tävlande vardera gör upp i ämnet film, allt under ledning av programledaren, som i det här fallet alltså är Anna Mannheimer.

- Jag har aldrig varit programledare och fått säga ”God afton” förut. Jag har bara varit reporter och gjort inslag, så det kändes konstigt att helt plötsligt vara ledaren i en studio och tvingas lämna över så många uppgifter till andra.

Men någon blodad tand har hon inte fått, i alla fall inte så pass att hon hoppar på första bästa erbjudande för att få fortsätta framför kameran.

Det är reporter hon ser sig som och vill fortsätta vara. Just nu är hon dock mammaledig och vilka uppdrag som väntar i framtiden är fortfarande osäkert.

- Jag skriver krönikor i ICA-kuriren och håller lite föredrag och det kommer jag att fortsätta med. Men sen vet jag verkligen inte vad som händer. Jag har så dålig framförhållning.

På ett eller annat sätt lär dock Anna Mannheimer vara tillbaka i tv, räkna med det!

Testa dina filmkunskaper

Rätt svar

Daniel Kederstedt