”Vi fick klyva tv:n för att få ut den genom fönstret”

…men nu får Backyard Babies tillåtelse att riva ett hus - i ZTV

Foto: ZTV
EN STENHÅRD JULKLAPP De hårt rockande killarna i Backyard Babies tar rockmyten ett steg längre när de river ett helt hus i ZTV-programmet "Tearing down the house" som sänds i jul. Med hjälp av basebollträn, släggor, motorsågar och grävskopor (!) jämnar Dregen, Nicke Borg och de andra killarna huset med marken. Efteråt blir det ett gig i ruinerna.
TV

Glöm rockstjärnor som slår sönder hotellrum.

Backyard Babies är tuffare än någonsin - så tuffa att de knappt vågar se sig själva på bild.

Nu river de hus.

Backyard Babies har hunnit med att kvadda ett och annat hotellrum under karriären. I ”Tearing down the house”, som sänds på ZTV 23 december, tar bandet steget fullt ut.

De river ett helt hus.

I hjälmar och blåställ

Med rejäla hjälmar, skyddsglasögon och blåställ byter de ut instrumenten mot rejäla doningar - som släggor, motorsågar och grävmaskiner. Och redan när de tömmer det övergivna huset utanför Försvarshögskolan i Stockholm blir Dregen och Nicke Borg nostalgiska. Tv:n åker ut genom fönstret med ett brak:

- Det låter jävligt mycket när bildröret går sönder, säger Nicke Borg belåtet i programmet.

Dregen räknar upp gångerna som bandet slängt ut tv-apparater genom olika fönster:

- Sundsvall, Gävle, två gånger i Stockholm, en i Tokyo. Senast var på en klubb i Malmö som heter KB. De hade en så gigantisk tv att vi inte fick ut den genom fönstret utan vi fick hämta brandyxan i turnébussen och klyva den.

Går loss med motorsåg

Frågan är om Backyard Babies inte fått aptit på större saker än yxor nu. För efter att ha slagit sönder inredningen i huset får väggarna först en omgång med motorsågar och sedan med grävmaskin.

Bäva månde den hotellägare som får bandet på besök.

Som avslutning på kalaset plockar Backyard Babies fram de vanliga instrumenten igen och river av tre låtar i byggbråten.

Annika Johansson

ARTIKELN HANDLAR OM