”Zübeyde har skjutit sig själv i foten”

Dramatiken ökar i ”Expedition: Robinson”

Foto: svt
Zübeyde insåg sitt misstag, men för sent.
TV

Det var inte lätt för Zübeyde i lördagens avsnitt av ”Expedition: Robinson”.

Först fick hon ta farväl av sin andra hälft Emma, och efter omröstningen stod det klart för henne att hon kommer att få lämna tävlingen snart.

Foto: svt
Tårarna blev många när bästisarna Emma och Zübeyde hamnade i olika lag.

Lördagens program började med att deltagarna delades upp i Lag Nord och Lag Syd. En delning som vissa tog mot med öppna famnen medan andra sörjde.

Värst var det för Emma och Zübeyde, som hamnade i olika lag. Många tårar rann ner för tjejernas kinder när det stode klart att de var tvungna att lämna varandra. Damerna har ju hunnit bli Robinson-bästisar under sina turer till Malaysia och Lars Gåre satte pricken över i:et när han sa att Emma och Zübeyde ”lever i symbios”.

Mirre var sin vana trogen mycket positiv.

– Nu börjar Robinson på riktigt, sa hon.

Pål, som var i samma lag, tyckte att det var skönt att bli av med lite folk.

Lag Syd fick åka till utmanarnas gamla ö, vilket de flesta i laget gillade. Utmanarna hade ju haft svårt att hitta mat på ön, men Johan Hellström tyckte sig se palmhjärtan överallt.

Robban och Vincent vilse i djungeln

När de väl gav sig ut för att leta mat, var det svårare att hitta än vad de först trodde.

Hårdingarna Robban och Vincent gav sig ut på hajk i djungeln för att leta. Efter en stund blåste det upp till orkan och kompisarna i lägret började bli riktigt oroliga för vad som hänt Vincent och Robban.

Natten gick och först på morgonkvisten dök två slitna deltagare upp i lägret.

– Det var den värsta natten i mitt liv, sa Vincent.

Robban slipade också ner sin macho-yta.

– Ska jag vara ärlig var jag livrädd. Jag har aldrig kramat någon kvinna så mycket som jag kramade Vincent, sa han.

Paktstämning

Efter den pärsen var det dags för Robinson-tävling. En tuff en, där båda lagen kämpade tappert. I slutändan stod dock Lag Nord som segrare.

Lag Syd fick bege sig till örådet, där paktstämningen låg tät. Robban och Johan hade gaddat i hop sig på sitt håll och på andra sidan fanns Vincent och Daniel.

Det kom att stå mellan lag Vincent (Mia Laaksonen och Vincent Hamilton) och lag Mariana (Robban Andersson och Mariana Lundgren).

Efter röstningen hade lagen fått två röster var och det blev således veteranerna som fick avgöra. Efter att Zübeyde röstat på Vincent stod det klart att Mia och den pilotstuderande fick lämna ön.

Efter örådet fick Zübeyde en stor tack-kram av Robban och då gick det upp för sörmlänningen vilken knipa hon försatt sig i. Eftersom Johan och Robban har en pakt är det troligt att Daniel och Zübeyde röstas hem i nästa öråd Lag Syd hamnar i.

Robban bekräftade det hela.

– Zübeyde har skjutit sig själv i foten, sa han.

Det hände också i lördagens Robinson:

Lag Syd

Lag Nord

Karin Schmidt