- Pål var helt hänsynslös

Deltagarna avslöjar: Han drev ett skräckvälde på ön

Foto: SVT
HÄR ATTACKERAR HAN JENNY De ville olika saker - duon Pål Hollender och Jenny Lindström. Det tålde inte Pål som verbalt gav sig på Jenny. "Han började ifrågasätta mig som person. Han var så arg och han gav sig inte", säger hon. Och nu kritiserar flera deltagare Påls sätt på Tengah.
TV

Han anklagas för att ha skapat ett skräckvälde på Robinson-ön.

Pål Hollender knäckte Jenny Lindström som bröt ihop i tårar.

Och det var bara en av hans många ursinnesattacker mot deltagarna.

- Alla var rädda för honom. Men det får tittarna inte se, säger Jenny Lindström.

I gårdagens avsnitt av "Super-Robinson" visades en sida av Pål Hollender som tidigare inte kommit fram. När hans partner Jenny Lindström inte ville åka med honom till en auktion gick han till attack.

- Han började ifrågasätta mig som person. Han var så arg och han gav sig inte, säger Jenny Lindström.

Jenny ansåg sig inte vara en lämplig kandidat att förhandla, medan Pål var besviken över att hon inte ville åka. Till slut kom de överens om att de andra deltagarna skulle få rösta vilka som skulle åka - och de röstade på Mille och Mirre.

- Då blev Pål jättearg igen och sa att "det här har vi inte diskuterat färdigt". Då blev jag så arg och gick därifrån, berättar Jenny.

Vägrade be om ursäkt

När hon sen kom tillbaka till eldstaden vägrade Pål att be om ursäkt.

- Jag blev helt chockad när han sa så. Hur kall kan man vara?

Tittarna kunde skymta hur en knäckt Jenny i tårar försöker värja sig mot Pål.

Nu väljer flera deltagare att berätta om Pål Hollenders skräckvälde på ön.

Utbrottet mot Jenny var inte ett engångsfall.

- Han var hänsynslös i sin framfart. Och väldigt ojämn i humöret. Man kunde aldrig veta var man hade honom och han gav sig med hårda ord på många deltagare, säger Martin Suorra.

"Kastade kastruller"

- Han kunde kasta kastruller och slå med yxan när han blev förbannad. Han fick snedtändningar för minsta lilla sak, särskilt när kamerorna inte var där. Då var han mycket värre. Man kunde få värsta utskällningarna bara för att man ville hjälpa till i köket, berättar Jenny Lindström.

Trots Påls lynniga humör och påhopp var det ingen som sa ifrån.

- Ingen vågade säga till. Han kör över alla som sätter sig emot honom och det var alla deltagare rädda för, säger Jenny.

Hård kritik

Robban Andersson är hård i sin kritik av Pål Hollender.

- Han är genuint ond, det han sysslade med var vuxenmobbning. Och Jenny var den som drabbades hårdast, säger han.

Pål Hollender själv tycker att gårdagens incident mer berodde på Jennys känslighet.

- Jag var förvånad över hennes inställning och ville diskutera den. Jag visste inte att hon var så känslig för kritik. Men vi blev sams och efter detta försökte jag tänka på det, säger Pål Hollender.

Många deltagare tycker att du är hård i ditt sätt och att du hade humörsvängningar som gick ut över vissa av dem. Kan du förstå deras inställning?

- Jag hade bestämt mig innan jag åkte att om jag ska slösa bort två månader av mitt liv på detta så ska jag inte censurera mig själv. Men man ska komma ihåg att jag där nere var hårdare än jag brukar vara, förhållandena påverkade mig. Vi blir alla på dåligt humör ibland, skillnaden är väl att jag vägrade att fjäska upp mig och göra allt för att alla ska ha det trevligt, säger Pål Hollender.

"Sånt som sker"

Gunilla Nilars är projektledare på SVT.

- Bråk är sånt som sker när folk är under sån här press. Den här gången gick han över gränsen men bad ju om ursäkt och det fick ett gott slut. Pål är rak och säger vad han tycker och Robinson ska inte vara en dans på rosor, säger Nilars.

Klas Lindberg