Daniels andra chans

Röstades ut – men fick återvända

1 av 4 | Foto: svt
Daniel och Zübeyde röstades som väntat ut – men fock en andra chans.
TV

Sammanslagningen står för dörren i ”Robinson”.

Det gäller att säkra sin egen plats – det är alla mot alla, med maktkamp mellan och inom lagen.

Kvällens avsnitt bjöd på stora förändringar, ordkrig och kärlek.

Förra veckan gick Madeleine Råå bakom ryggen på sin parhäst Martin Sourra och bad om att få bli hemröstad. Martin var allt annat än glad.

Som plåster på såren gick Madeleine med på att acceptera erbjudandet om att åka till ”Gränslandet” - där Mikael Sandström och Vincent Hamilton redan befann sig.

När det sedan blev dags för paret att duellera om platsen på ön valde Madeleine att ge upp.

– Det är otäckt, det känns som om jag ska slå i huvudet, sade Madeleine.

Kanske var det ytterligare ett sätt att blidka Martin?

Stämningen spänd

I lag Nord började det synas antydan till en spirande romans mellan Emma Andersson och Mille Landsburgh. De två verkade tillbringa en hel del tid tillsammans och flörtade mycket.

I lag Syd var stämningen mer spänd. Zübeyde Simsek var övertygad om att hon och Daniel Insulander skulle röstas ut vid lagets nästa öråd. Daniel lade ner sin tid på att leta krabbor – vilket inte alla lagkamrater gillade.

– Det är bara ett försök att plocka poäng, jag ser igenom det, sade Robban Andersson.

Viktig tävling

Sammanslagningen står för dörren och kvällens tävling var därför extra viktig. Då lagen var jämnstarka inför tävlingen visste de att det vinnande laget skulle gå med sex man till det gemensamma lägret, förlorarna med fyra.

Inför tävlingen var förutsättningarna inte de bästa i lag Nord. Pål Hollender hade stukat foten, och en del andra kände sig ur slag. Ändå var de peppade på en fysisk tävling. Det fick de.

I en dramatisk stafett kämpade de hårt – och vann. Men inte utan bakslag. Jenny Lindström gjorde som sin partner Pål och stukade foten.

Sydarna var dåliga förlorare, särskilt Zübeyde.

– Stackars lilla flicka? När blev hon skadad då? Det där gör hon bara för att få uppmärksamhet, sade Zübeyde om Jennys skada.

Sprickor i ”killpakten”

Den hårdnande konkurrensen och den stundande sammanslagningen gjorde att tonläget mellan de två lagen skärptes ytterligare. I Nord var Pål som starkast uttryckte sitt förakt för mottävlarna i Syd.

– De har bara vunnit en enda tävling och då hade de en inhyrd polack. Det säger väl allt, menade han.

I Nord trodde Johan Hellström och Robban att deras pakt med Pål fortfarande gällde. Pål däremot ansåg att Johan underskattar honom.

– Hur kan han som gammal yrkesmilitär tro att han ska kunna kontrollera mig, en vänstervriden anarkistisk konstnär?

Hemlängtan

Örådet innebar ett svårt dilemma för lag Syd.

Camilla Eggenberger hade drabbats av akut hemlängtan och bad sina lagkamrater att rösta hem henne och parhästen Johan – trots att han ville vara kvar.

Det gav ett visst hopp till Daniel och Zübeyde, som visste att det annars var deras tur att åka.

När utmanarna röstat var det oavgjort – de tre hade fått en röst var. Veteranerna fick därför rösta och då visade ”killpakten” Johan-Robban sina muskler och röstade ut Daniel och Zübeyde.

Då Camilla inte fått som hon ville valde hon att bryta tävlingen – och helt plötsligt var lag Syd en man kort till sammanslagningen. Daniel och Zübeyde fick därför erbjudandet om att duellera om Camillas plats, men Zübeyde avböjde.

– Jag har gjort det här en gång förut, gör det du Daniel.

Nästa vecka slås lagen samman. Då får vi se hur Johan och Robban tacklar Påls dubbelspel.

Lag Syd

Lag Nord

”Gränslandet”

Anders Thoresson