– Vi kan ju sluta betala tv-licens

Läsarna upprörda efter avslöjandet om kanalernas syn på äldre tittare

Foto: stefan lindholm/hbg-bild
hon är inget värd – för tv-cheferna Britta Hellsing är en av alla de läsare som hört av sig till Aftonbladet efter avslöjandet om ”spill”. ”Hur kan de kalla oss för det”, undrar hon.
TV

”Spillet” slår tillbaka.

I går berättade Aftonbladet om tittarna ingen tv-kanal är villig att satsa på. De som är över 59 år. De som kallas ”spill”.

Under gårdagen svallade känslorna - hos de besvikna och arga tittarna som tv glömde och hos en rad kritiska tv-profiler.

Här är deras röster.

Erik Söderlund, 55, grundskolelärare, Göteborg:

- Det kan låta som en bagatell men för många äldre är tv mer än bara tv, det är ett umgänge. Men min 97-åriga mor har ingen behållning av det som sänds nu. Det är bara en massa skrän.

Anita, 61, Sundsvall:

- Annonsörerna borde verkligen tänka efter för pensionärerna har pengar nu. Men annonsörerna och tv är fastlåsta i sitt tänkande. De unga har ju faktiskt minst pengar.

Jocke Laitala:

- Oops, jag har passerat 45 ... Jaha, jag tillhör alltså en ointressant tittargrupp! Är det kanske därför jag också är ointresserad av skräp-tv-kanalerna?

Madelene Jansson, 18:

- Jag tycker att kanalerna gör helt rätt! De äldre har visst många program att se på. Vem har sagt att de unga gillar de program som visas på tv?

Ingeborg Svensson:

- Äntligen någon som uppmärksammar diskrimineringen av ”spillet”. För oss 60+are finns inte mycket att se på tv. Dokumentärer till exempel sänds vid fel tidpunkt, alldeles för sent.

Gert Franzén, 56:

- Min tv gick sönder. Jag tänkte lämna den för lagning, men dagarna gick, veckorna gick, och jag glömde tv:n. Saknar den inte alls.

Per Ingemar Persson, 55:

- Svaren från i synnerhet TV 3 och även Kanal 5 visar ett folkförakt utan like. Å andra sidan är de kanske ärligare än SVT och TV4?

Britta Hellsing, 80, pensionär, Helsingborg:

- Nu är jag fly förbannad! Ska vi sluta betala tv-licens eller vad ska vi göra? Och hur kan de kalla oss för ”spill”? Vilka uttryck!

- Och menar de allvar, ska ”Jeopardy” verkligen bort? Och ”Snacka om nyheter” som jag tycker är så roligt? Ska man inte få skratta framför tv:n längre? Jag tycker det här är något fruktansvärt. De borde göra fler tv-program för oss gamla, de unga hinner ändå inte titta på tv.

- Och vart tog all sport vägen? Jag är född sportidiot men de visar knappt någon sport alls längre.

- Fy på TV 3 och Kanal 5! De kan lägga av.

Tidigare artiklar

…och tv-profilerna håller med

Så gamla är de som bestämmer

Annika Johansson, Ronnie Sandahl