De drogades - av Strix

Zübeyde: Efter ett tag kände jag mig helt borta - allt blev svart

1 av 3 | Foto: SVT
INLÅST OCH TVINGAD ATT TA TABLETTER När Strix och SVT skulle ha fest ville de inte att Zübeyde och Camilla Eggenberger skulle delta. "Vakten kom tillbaka med två sömntabletter som hette "Stilnoct". Och hon stod kvar tills vi hade tagit dem", säger Zübeyde Simsek.
TV

Tv-teamet låste in och drogade Robinson-deltagarna Zübeyde Simsek och Camilla Eggenberger.

Orsak: personalen på Strix och SVT skulle ha fest.

- Jag var helt borta, säger Zübeyde Simsek.

Camilla Eggenberger valde att bryta - och Zübeyde Simsek röstades ut ur "Super-Robinson".

Efter att de lämnat ö-rådet träffades de två på ön Besar där produktionsteamet från Strix och SVT bor under inspelningarna.

- Vi drack en massa vin och åt mat hela natten. Sen tog vi en dusch och gick och åt frukost. Det var härligt, berättar Camilla Eggenberger.

Oönskat samröre

Dagen därpå tillbringade tjejerna vid hotellets pool.

Där fick de mycket uppmärksamhet från personerna inom produktionen som alla nu avslappnat kunde prata om alla händelser på ön och i programmet.

Men alla uppskattade inte tjejernas samröre med tv-teamet.

Skulle ha fest

På kvällen kom Strix-producenten Anki Lindberg och förklarade för tjejerna att de skulle sättas i en båt för transport till ön Rawa en timme därifrån för inkvartering där.

- Orsaken var att de skulle ha en personalfest på kvällen och de ville inte att vi skulle vara med på den. Men vi var så trötta att vi frågade om vi inte kunde få stanna kvar, bara över natten, berättar Zübeyde Simsek.

De fick de.

Men inte utan villkor.

- Den deltagaransvariga tjejen sa till oss att gå och äta middag innan festen skulle börja. Sen skulle vi bli inlåsta i en bungalow. Och hon skulle vakta oss hela natten så att vi inte skulle smyga ut, säger Camilla Eggenberger.

Drastiska åtgärder

Tjejerna tyckte att det hela kändes onödigt eftersom de ändå var trötta och minst av allt ville festa.

Trots det valde Strix att ta till drastiska åtgärder för att garantera att tjejerna skulle stanna i hyddan.

- Vakten kom tillbaka med två sömntabletter som hette "Stilnoct". Och hon stod kvar tills vi hade tagit dem. Efter ett tag kände jag mig helt borta och höll på att ramla omkull. Det var lite obehagligt. Sen blev allt svart och plötsligt var det morgon, säger Zübeyde.

Vakten satt kvar på en stol utanför dörren hela natten.

"Får stå för dem"

SVT:s projektansvariga Gunilla Nilars var med på festen och kände till att deltagarna fanns instängda i en bungalow.

Men att Camilla och Zübeyde drogats kan hon inte svara på.

- Jag vet inte om det är sant att de blev tvingade att ta sömntabletter. Det får stå för dem. Men jag vet att vi inte ville att de skulle vara med på festen eftersom tävlingen fortfarande höll på och vi hade ingen lust att behöva vakta vår tunga för folk som inte ingick i teamet, säger Gunilla Nilars.

Aftonbladet har förgäves sökt Anki Lindberg för en kommentar.

Klas Lindberg