Pål kom tillbaka till Robinsonön

Fick ett kyligt välkomnande

TV

Järnhårda pakter och taggade deltagare.

Det drar ihop sig för final i Super-Robinson.

Pål Hollender återvänder till tävlingen – men för hur länge?

Pål Hollender fick komma tillbaka till Robinsontävlingen i kvällens program. Men blir han kvar i finalen?

Expeditionen går mot sitt slut. Kvar i tävlingen finns fyra deltagare och fyra revanschsugna aspiranter i Gränslandet. En ska få chansen att återvända – men vem?

Det är upptakten till veckans avsnitt av Expedition: Robinson.

Kyligt välkomnande

I den sista tävlingen i Gränslandet gällde det att hålla huvudet kallt och ha ett bra minne. I det rouletteliknande memoryspelet blev det en spännande slutkamp mellan Pål Hollender och Jenny Lindström, där Pål gick segrande ur kampen. Som siste deltagare från Gränslandet fick Pål därmed chansen att tävla om en plats i finalen.

Men det blev inget varmt välkomnande. Att Pål var den minst önskade framkom direkt. Inget jubel, inga kramar, undvikande blickar. Ett järngäng bestående av Mariana Lundgren, Emma Andersson och Daniel Insulander tycktes vara överens – Pål eller Mille skulle bort från Expeditionen.

Daniel klar för final

I Robinson-tävlingen stod mycket på spel. En plats i finalen väntade vinnaren medan förloraren blev utan rösträtt i ö-rådet.

För att vinna tävlingen krävdes en god kalenderbitare. I en frågesport om tidigare Robinsondeltagare klarade sig Mariana och Daniel bäst. Daniel vann tvekampen, fick immunitet i ö-rådet och kvalificerade sig till finalen. Pål som kom sist förlorade sin rösträtt.

Borta ur tävlingen men stort inflytande

Kvar i Gränslandet var Martin Suorra, Jenny Lindström och Lars Gåre. Ute för gott ur tävlingen men ändå med inflytande över utgången i ö-rådet med varsin röst. Var den skulle läggas var given. Daniels tidigare brutna pakter hade ingen glömt.

- Det ska bli ett sant nöje att knäppa Daniel på näsan, som Lars utryckte det.

Att Daniel vunnit tävlingen och skaffat sig immunitet blev därför en besvikelse. Vem skulle man nu lägga sin röst på? Och hur röstade de andra deltagarna? Svaren får vi i nästa veckas avsnitt av Expedition:Robinson – den stora finalen.

Mejla reportern

Fredrik Lindén