Tittarstorm: Skandal, SVT

Åtta av tio tycker det var fel att inte visa resultatet i örådet

TV

Skandal, SVT!

Det är svenska folkets hårda dom efter gårdagens "Super-Robinson".

- Jag känner mig fruktansvärt lurad, säger en av de många tittare som hörde av sig till Aftonbladet.

Foto: SVT
VEM SKA BORT? SVT visade inte upplösningen av gårdagens öråd, det sista före finalen. Ett bra sätt att hålla spänningen uppe tycker SVT. Men tittarna känner sig lurade. "Det känns som om man såg programmet helt i onödan. Skandal!", tycker en av dem som hörde av sig till Aftonbladet efter programmet.

I går kväll satt miljoner svenskar bänkade framför tv-apparaterna.

Men det näst sista avsnittet av en av Sveriges Televisions största tv-succéer någonsin blev en stor besvikelse.

Orsak: tittarna fick inte veta vem som åkte ut i örådet.

Känner sig lurade

Direkt efter programmet började ilskna och besvikna tittare att höra av sig till Aftonbladet. Nästan alla ansåg sig ha blivit blåsta på det mest spännande inslaget i tävlingen.

Här är några exempel:

"SVT har gjort bort sig riktigt ordentligt. Här har man väntat på att få veta finalisterna en hel vecka. Hela min familj och mina vänner fick ett utbrott. Jag är så arg att jag tror jag ska spricka", skriver signaturen "25 ilskna norrlänningar".

"Tittade i onödan"

"Det var helt fel att inte visa vilka finalisterna blev. Detta kommer SVT att förlora på genom mycket dåliga tittarsiffror nästa lördag", skriver "Mycket besviken tv-tittare".

"Det känns som om man såg programmet helt i onödan. Skandal!" skriver Peter i Karlstad.

Även omröstningen på aftonbladet.se visar att SVT har gjort tittarna rejält besvikna. Nästan 80 procent menar att det var fel att inte visa vem som åkte ut.

"Robinson"-publiken får också stöd av två deltagare.

- Det är obegripligt varför SVT gjorde så här. Det är klart att folk blir irriterade, säger Daniel Insulander.

- Jag tycker att det var dumt att inte ta med röstredovisningen. De som tittar vill ju se hur utgången blir. SVT kanske tror att de kan locka extra tittare men alla som såg avsnittet kommer ju också att se finalen, säger Johan Hellström.

Gunilla Nilars, projektledare för "Super-Robinson", tar dock kritiken med ro.

- Vi tycker att det här är ett bra sätt att hålla intresset uppe inför nästa program. Det är roligt att engagemanget är så stort att det får tittarna att reagera. Vi ser det här som något positivt.

Läs också:

Klas Lindberg