Dags att kora Super-Robinson

Finaldags i SVT på lördag

Foto: markus lindgren
De fem kvarvarande finalisterna gör på lördag upp om titeln "Super-Robinson". Mille Lansburgh, Emma Andersson, Pål Hollender, Mariana Lundgren och Daniel Insulander: Vem av dem blir den ultimata vinnaren av SVT:s äventyrssåpa som i och med årets tävling är definitivt slut.
TV

Fjorton "Robinson"-veteraner ställdes mot tio utmanare. Det var för tolv program sedan.

Nu återstår det trettonde och sista "Robinson"-avsnittet någonsin i SVT och det leds av Harald Treutiger och Anders Lundin. Så här utses den slutgiltiga super-Robinson.

Det är fem personer kvar, tre utmanare och två veteraner. Veteranerna Emma Andersson, 24, och Pål Hollender, 35, har båda slingrat sig genom en expedition fylld av intriger och pakter. De tre utmanarna Mariana Lundgren, 28, Mille Lansburgh, 23, och Daniel Insulander, 39, har klarat sig bra i konkurrensen från de mer erfarna och är med och slåss om segern.

Under den två timmar långa finalen ska de uteslutas en och en tills en segrare är korad. Under den första timmen av finalen visas det sista som spelades in i Malaysia i somras och det inleds med ett öråd där en blir utröstad direkt.

De fyra återstående hamnar på plankan. Den som först trillar ner från plankan åker ut direkt, och den som står kvar längst hamnar direkt i finalen. Tvåan och trean får kämpa om den andra finalplatsen.

De två som till slut återstår hamnar i ytterligare ett öråd i Malaysia. Då kommer alla deltagare i expeditionen som åkt ut efter sammanslagningen att rösta på vem de vill se som segrare. Dock inte de som befinner sig i gränslandet. Rösterna tog de med sig hem till Sverige och de redovisas nu i den direktsända finalen från tv-huset i Stockholm.

Tittarna kommer också att få vara med och bestämma. Alla "Robinson"-fans kan ringa in och rösta och tittarna har lika många röster som "Robinson"-deltagarna. Blir det oavgjort vinner den som har flest tittarröster.

Fler artiklar

Corinna Björk