- Tävlingen var uppgjord

Storbråk i "Farmen" när Torsten fick skor av Strix

1 av 3 | Foto: TV 4
SKOFUSKET Inför tvekampen fick Torsten Klang (till höger) helt plötsligt ett par nya träningsskor av produktionsbolaget Strix. Motståndaren Peter Eriksson hävdar nu att detta var rent fusk - utan de nya skorna hade Torsten inte vunnit.
TV

Tvekampen i "Farmen" var fusk.

Strax före stupstocken fick Torsten Klang ett par helt nya träningsskor av produktionsbolaget.

- Skorna gjorde att han hade fäste i kampen medan jag bara gled, säger Peter Eriksson som åkte ut.

Peter Eriksson kämpade i går i den nya grenen stupstocken i "Farmen". De flesta av deltagarna trodde att han skulle klara det galant. Men Peter var chanslös - och det hängde på skorna.

- Tävlingen var uppgjord, Strix ville ha Klangen kvar och var beredda att göra vad som helst för att få ha kvar honom, säger Peter Eriksson.

Precis före stupstocken samlades de båda kämparna i ett rum.

- Då tog Strix Torsten åt sidan. Efter ett tag kom han tillbaka med ett par vita gympaskor på sig som jag aldrig sett förut.

Bara två par skor

Enligt reglerna får deltagarna bara ha två par skor var. Ett par arbetskängor som alla farmarna fick och ett par privata skor.

- Jag tror Torsten hade sandaler innan, det var i alla fall inte gympaskor.

Peter Eriksson hade arbetskängorna på sig.

- När tvekampen väl började fattade jag vad det handlade om. Jag hade inte en chans utan slängdes i väggen eftersom jag inte hade något fäste överhuvudtaget, men Torsten stod som fastgjuten.

Slängde skorna

Peter Eriksson slängde skorna i väggen av ilska. För hans del var tiden på "Farmen" över - precis som för hans nära vän Lise Hansson veckan innan.

- Det mest flagranta är att vi två åkte ut under sådana omständigheter. Strix styr så att de som sticker ut mest får stanna kvar.

Strix förnekar att de skulle ha gett Torsten Klang någon fördel i tvekampen.

- Det handlar inte om det. Han hade bara träskor och kängorna var för små. Peter hade bra skor, säger projektledaren Fredrik Arefalk.

TV 4 testade själva

Skorna ska enligt honom inte ha haft någon betydelse.

- Vi testade stupstocken själva med kängor och det var inga problem. Jag tror inte att det var skorna som avgjorde utan att de hade olika teknik.

Susanne Nylén