Carola: Jag blev jättebesviken

De tvingades lämna "Fame Factory" veckan innan finalen

Foto: TV3
TÅRFYLLT Johan Östberg kunde pusta ut, han gick vidare till finalen i "Fame Factory". Men för Carola Scücz var besvikelsen stor.
TV

Det blev en tårfylld sista veckofinal.

Sandra Dahlberg och Carola Szücz tvingades lämna "Fame factory" - bara en vecka före den stora finalen.

- Jag blev jättebesviken. Jag har ju satsat så mycket, säger Carola.

Det var i går det gällde.

Sex elever tävlade om fyra åtråvärda platser i den stora "Fame Factory"-finalen på söndag som direktsänds från Hovet i Stockholm. Jimmy Jansson, Maja Gullstrand, Johan Becker och Johan Östberg var de som tog sig vidare tillsammans med redan klara Sara Löfgren och Karl Martindahl.

Men Carola Szücz, 28, och Sandra Dahlberg, 25, snubblade och föll precis på målsnöret.

"Jätteledsen"

- Jag blev jätteledsen. Det kändes fruktansvärt tråkigt att inte ens få sjunga en skjort-ärmslåt, säger Sandra Dahlberg.

Carola Szücz sade upp sig från ett välbetalt jobb och sålde sin bil för att vara med i "Fame Factory".

- Jag blev jättebesviken över att inte hamna i final, jag har satsat så mycket. Men trots det så har det ändå varit värt det. Sjunga är det jag vill göra, säger hon.

Varken Sandra och Carola har några planer på att sluta med musik - en missad finalplats till trots.

Sandra släpper i april en skiva.

- Och jag skriver en hel del låtar. Jag hoppas få med något i Melodifestivalen nästa år och jag hoppas även på att göra ett album, säger Carola.

Fortfarande en chans

Det finns fortfarande två chanser kvar för Carola, Sandra och de tidigare eleverna på skolan. På torsdag offentliggörs den elev som Bert Karlsson tar med i finalen och samma dag meddelas även tittarnas val. Omröstningen, där tv-tittarna ringer på sin utröstade favorit från vårterminen, startade i går.

Johan Becker är en av eleverna som efter i går kan pusta ut. Han är redan klar för final.

Pengar i potten

- Det känns fantastiskt. Målet har hela tiden varit att ta mig till finalen och jag har sparat min bästa låt dit, säger han.

Becker, liksom de övriga i finalen, har nu chans att vinna en hel del pengar. De fyra som hamnar i själva slutfinalen på söndag kan få pengar för de poäng de samlat ihop under hösten och våren.

Finalen direktsänds på TV 3 söndagen den 11 april. Gästartist är Ronan Keating.

Du röstar fram den allra sista finalisten

Linda Hjertén