Gunde ska rädda Bingolotto

Tar över efter ”Loket”

TV

Gunde Svan ska rädda ”Bingolotto”.

TV 4 avslöjade i dag att det blir han som får axla manteln efter Leif ”Loket” Olsson.

– Nu kan jag äntligen ge tillbaks lite till idrottsrörelsen, säger Gunde Svan.

Foto: lars hedelin
Gunde tar över Bingolotto.

TV 4:s forna flaggskepp ”Bingolotto” är i kris. Både tittarsiffror och lottförsäljning har minskat kraftigt. Man har på olika sätt försökt vända utvecklingen, men förgäves.

Tillfällig lösning

Förra veckan meddelade TV 4 att programledaren Lasse Kronér slutar vid påsk. Hans ersättare blir den ursprunglige Mr Bingolotto, Leif ”Loket” Olsson. Men det är en tillfällig lösning, ”Loket” ska bara leda programmet säsongen ut.

”Första valet”

Vid en presskonferens i dag avslöjade TV 4 att det blir Gunde Svan som får det svåra uppdraget att försöka rädda det krisdrabbade programmet.

– Gunde var första valet för oss. Han är perfekt för det här programmet, med sin energi och folklighet, säger Anders Knave, underhållningschef på TV 4.

”Som att stå vid ett stup”.

Den forne skidkungen Gunde Svan är en veteran i tv-sammanhang. Tidigare har han bland annat lett ”Fångarna på fortet” och ”Gladiatorerna”.

Ändå har han fjärilar i magen inför sitt nya uppdrag.

– När jag fick förfrågan kändes det som när de frågade mig om jag kunde leda ”Fångarna på fortet” – det var som att stå vid ett stup och inte veta var man ska landa. Men jag hade ångrat mig om jag inte tackat ja, säger Gunde Svan.

Det är oklart om ledarbytet innebär några förändringar i programmet. TV 4 ska nu sätta sig ner och påbörja arbetet med hur ”Bingolotto” ska se ut i höst.

Tidigare artiklar

Dan Panas, Anders Thoresson, Klas Lindberg