- Nu bildar vi ett band ihop

Johan Becker tog hem vinsten - men vännen Karl var minst lika glad

1 av 2 | Foto: MAGNUS WENNMAN
VINNARE BÅDA TVÅ Trots att Karl Martindahl och Johan Becker egentligen slutade på samma poäng var det inga sura miner efter finalen i går. Karl Martindahl var den första att gratulera sin klasskamrat - och blivande bandkollega. "Jag är så glad att Johan vann. Nu ska jag bara pussa på honom", sa han och försvann i festvimlet.
TV

Jublet visste inga gränser.

Johan Becker och Karl Martindahl skrek tillsammans ut sin glädje på "Fame Factory"-finalen.

- Jag bara älskar Karl, vi fann varandra direkt, avslöjar segergossen Johan.

Det kom som en total överraskning för alla. När omröstningen under gårdagens "Fame Factory"-final var över hade Johan Becker och Karl Martindahl samma poäng. Killarna jublade ikapp och skrek ut sin lycka framför tv-kamerorna.

"Som en dröm"

- Det är som en dröm. Jag känner en sån enormt stor glädje och tacksamhet eftersom det här är det största som har hänt i hela mitt liv, säger Johan Becker.

För han och Karl Martindahl var segerkombinationen det bästa som kunde hända. Killarna ska nu bilda bandet The Wallstones och arbeta tillsammans med sin musik.

Samma slutpoäng

- Jag bara älskar Karl, vi fann varandra direkt, säger Johan Becker.

- Jag är så glad att Johan vann. Nu ska jag bara pussa på honom under efterfesten, säger Karl glatt.

Från början såg det ut som Johan och Karl hade delat på förstaplatsen. När juryn och tittarna hade sagt sitt hade grabbarna nämligen fått samma poäng. Men efter en kort stunds glädjeyra meddelade TV 3 att Johan Becker hade utsetts till vinnare, då han hade fått flest tittarröster.

Vägde lika tungt

Många hörde inatt av sig till Aftonbladet och ifrågasatte beslutet, då TV 3 gått ut och sagt att folkets och juryns röster skulle väga lika tungt.

- De är lika mycket värda, men inte om två personer får samma poäng. Då väger tittarnas röster högst: Det står i regelboken och så har det alltid varit, även om vi inte råkat ut för den här situationen tidigare, säger TV3:s programchef Calle Jansson.

Martindahl inte sur

Karl Martindahl är inte sur över beslutet.

- Eftersom Johan och jag ska bilda band så kommer nog en del av hans vinstpengar även att gynna mig, skrattade han under efterfesten på Clarion Hotel.

Daniel Nyhlén

ARTIKELN HANDLAR OM