”Jag skäms för den tiden i dag”

Farmen-finalisten Rolle om sitt förflutna som kriminell

TV

Han har tagit sig till finalveckan med en självsäker stil.

Men Roland Källström bär på ett svårt förflutet och mörka erfarenheter.

- Jag har suttit i fängelse för grov stöld, säger Rolle.

Tiden på "Farmen" gav honom tid att hitta sig själv.

Foto: CHRISTER PÖHNER
HAR SUTTIT I FÄNGELSE Roland "Rolle" Källström har ett mörkt förlutet. Efter en tuff uppväxt fastnade han i kriminalitet och blev dömd till fängelse vid 24 års ålder. "Det var väldigt jobbigt att sitta inlåst. Det blir ett stopp i livet och jag kom underfund med att brott lönar sig inte", säger Rolle som nu i och med "Farmen" fått tid att hitta sig själv.

Med sin stora kroppshydda har han tagit sig ända till slutet i "Farmen Afrika". Få har vågat utmana honom i tvekamperna. Hans svaghet har istället legat i det sociala spelet.

- Jag har förstått att jag uppfattats som förmer. Nu har jag kommit till självinsikt. Jag lärde känna mig själv och att jag haft fel bild av mig själv, säger han.

Han tror att en av anledningarna till att han uppfattats som självupptagen är att han har väldigt många erfarenheter. Bitar från livet som han gärna delar med sig av.

"Tuff uppväxt"

- Jag hade en tuff uppväxt, farsan var hårdare än de flesta. Vi har nästan ingen kontakt i dag. Men jag har lagt det bakom mig nu. Jag tror inte han vet själv hur jävlig han var.

Nästa motgång kom vid 21 års ålder då Rolle blev pappa mot sin vilja.

- Jag kände mig lurad eftersom jag inte fick leva ut ungdomen. Som kille har man ju inte så mycket att säga till om. Det har ändrat min syn på kvinnor. Jag litar inte längre på kvinnor till hundra procent och vågar inte släppa någon riktigt in på livet.

I perioder har han inte haft någon kontakt alls med sina två söner.

- Jag känner mig inte som en farsa utan som en främling. Det var stormigt under många år mellan deras mamma och mig. Det är klart att de inte mått bra av det. Men jag försöker ta tag i det nu.

Gjorde inbrott

Kanske var det den tidiga papparollen som gjorde att upproren kom senare i livet. I 20-årsåldern slog han in på den brottsliga banan och började göra inbrott på större företag.

- Kicken låg inte i brotten i sig och pengarna utan mer känslan av att kunna bli påkommen.

Vid 24 års ålder blev han gripen på bar gärning och hamnade i fängelse i två månader för grov stöld.

- Det var väldigt jobbigt att sitta inlåst. Det blir ett stopp i livet och jag kom underfund med att brott lönar sig inte. Jag skäms för den tiden idag och ångrar mig verkligen.

Grät inför kameran

"Farmen" har gjort honom ännu en erfarenhet rikare. Vistelsen i Afrika var påfrestande, han har gråtit inför tittarna och försvann ibland flera timmar från Farmen.

- Jag behövde tid på egen hand. Det är egentligen det enda positiva jag kan se med "Farmen" - att jag fick jobba med mig själv.

Susanne Nylén

ARTIKELN HANDLAR OM