Paolo: Jag har tänkt på att ta mitt liv

Stjärnan har gått upp tio kilo – på en vecka

Foto: MATTIAS CARLSSON
VALKARNA VÄXER SNABBT Efter en vecka med bara skräpmat på menyn har Paolo Roberto gått upp hela tio kilo. -Jag mår för djävligt, säger han.
TV

Paolo Roberto har vräkt i sig skräpmat i en vecka.

Resultatet: han har gått upp tio kilo - och dras med självmordstankar.

- Jag frågar mig vad som är meningen med att fortsätta leva, säger han.

Foto: STEFAN MATTSSON
Midjan mäts före frossarperioden. 81 slanka cm. Nu är den betydligt bredare.

Det var i tisdags som Paolo Roberto började äta skräpmat som en del av TV 3:s kommande dokumentär "Vi äter ihjäl oss". I tre veckor står pizza, hamburgare och chips på menyn - och all träning är strikt förbjuden.

- Det är viktigt att få folk att inse att fetma är det största problemet i Sverige sen böldpesten, säger han som förklaring till varför han ställer upp.

Redan nu - efter bara en vecka - har den forne elitboxaren en synlig bilring på magen. Från att ha vägt in sig på 69 kilo i tisdags ligger han nu på 79.

- Jag mår för jävligt och har spytt. Det känns riktigt tungt, säger han.

Ligger vaken

Hur mår du psykiskt

efter en vecka på skräpmatsdiet?

- Skitdåligt. Jag har börjat få självmordstankar, och det har jag aldrig haft förut. På nätterna ligger jag vaken och frågar mig själv varför jag ska fortsätta leva.

Trodde du att det skulle kännas så?

- Nej, verkligen inte. Jag har alltid sett mig själv som en stark människa, men det här är bland det värsta jag har varit med om.

Dietist Josefine Jonasson på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge säger att Paolo sysslar med "destruktivt beteende".

- Det är idioti att hålla på som han gör. Han får i sig mycket mer kalorier och mättat fett än han behöver, och det är inte bra för kroppen.

Depression

Kan hans diet även leda till depression?

- I hans fall tror jag det mer beror på att han inte får göra något som är värdefullt för honom, nämligen att träna, säger hon.

Magnus Coinberg, producent på TV 3, säger att han tar Paolo Robertos depression på allvar.

- Jag pratar med honom kontinuerligt, och vi tillkallar självklart professionell läkarhjälp om det skulle behövas, säger han.

"Vi äter ihjäl oss" sänds på TV3 den 23 september.

Jon Forsling