Deltagarna hotar hoppa av tv-serie

Foto: KARIN TÖRNBLOM
vill avbryta inspelningen Nya TV 3-serien ”Kvarteret” som leds av Sofie Wistam skakas av svåra slitningar. Flera av deltagarna känner sig utslitna och vill lämna produktionen.
TV

Inspelningarna är i kris – redan innan ”Kvarteret” börjat sändas.

Flera deltagare hotar att hoppa av.

– Det är en krissituation, säger TV 3:s programchef Calle Jansson.

De ska totalrenovera var sin lägenhet. Samtidigt ska de tävla mot andra deltagare och försöka hålla sams inom förhållandet.

Så ser det ut i ”Kvarteret” som har premiär i kväll i TV 3.

Men inspelningarna är nu hotade sedan minst ett av paren i torsdags var redo att hoppa av.

Tyngre än väntat

– Vi befinner oss i en krissituation i produktionen där vi måste ta ställning till flera olika saker och vi får se vad utkomsten av det blir, säger Calle Jansson.

Inspelningarna av ”Kvarteret” – som bygger på den australiska förlagan ”Bondi Beach Block” – har kommit halvvägs. Och just nu känns det tungt för deltagarna.

– Jobbar man på dagarna och renoverar på nätterna tar det på krafterna. Och huset är mer tungjobbat än vi räknat med, säger producenten Kimma Jankert.

Han medger att det finns en viss uppgivenhet hos vissa deltagare just nu som också gett slitningar i deras parrelationer.

Vill ta ett break

– Alla behöver en andningspaus just nu, vi vill ju att alla ska hålla ihop så vi får avvakta och se.

I ”Kvarteret” ska fyra par under 13 veckor renovera var sin lägenhet som i slutändan ska säljas. Om det i slutändan blir fyra färdiga lägenheter är oklart. I värsta fall kan krissituationen resultera i att ett av paren försvinner ur produktionen.

– Situationen kan utmynna i att någon får lämna eller hoppa av, säger Calle Jansson.

Susanne Nylén