"Han är en psykopat"

Madeleine bröt ihop efter Christians terror i "Farmen"

1 av 2 | Foto: MICKE SÖRENSEN
"JAG MÅDDE DÅLIGT" Madeleine Jostedt-Ulrici berättar att Christian Gergils psykterror pågick även när kamerorna inte var på. "Han var särskilt på mig eftersom jag var yngst på Farmen", berättar hon.
TV

"Farmen"-deltagaren Madeleine Jostedt-Ulrici berättar om psykterrorn du inte får se i tv i kväll.

Konflikten med Christian Gergils fick henne att bryta ihop.

- Han är en psykopat, säger hon.

Inspelningen av "Farmen skärgården" avslutades i helgen.

Två av deltagarna talar inte längre med varandra.

Relationen mellan teaterstuderande Madeleine Jostedt-Ulrici och Christian Gergils, "hästpsykolog" och debattör, är iskall.

Orsaken är en djup konflikt som startade i gårdagens program.

Till en början handlar det om irritation kring Christians sätt att styra livet på Farmen i rollen som gårdschef. I kvällens avsnitt eskalerar den dåliga stämningen mellan Madeleine och Christian.

Systematisk terror

Men TV 4 visar inte allt. Enligt Madeleine utsattes hon för en systematisk psykterror från Christian även när kamerorna inte var på plats.

- Jag mådde dåligt av den där ledarrollen som han tog på sig. Han tog sig för mer än vad han faktiskt var. Och han var särskilt på mig eftersom jag var 19 år och yngst på "Farmen", säger Madeleine Jostedt-Ulrici.

I kvällens avsnitt får tittaren bara se en bråkdel av sammandrabbningarna.

- Det var ett konstant tryck med bråk och nedlåtande kommentarer. De bråk som visas mellan oss är bara klimaxen - det som fick bägaren att rinna över efter en lång tid av tryck varje dag, säger Madeleine Jostedt-Ulrici.

"Jag blev förnedrad"

Till slut blev trycket för mycket för henne. Hon mådde en tid mycket dåligt.

- Jag blev förnedrad och nedlåtande behandlad. Christian verkade ha något emot att jag är en känslig person. När jag bröt ihop sökte jag tröst hos mina vänner på "Farmen". Tv-teamet frågade om jag behövde tala med en psykolog men jag avböjde.

Hon är inte nådig när hon talar om Christian i dag.

- Sedan många år tillbaka har jag studerat psykopater. De är fullständigt befriade från mänskliga känslor. Och det är Christian med.

Du säger att det är något fel på honom?

- Nej, det är inte fel på honom. Psykopater är födda på det sättet.

"Finns inget mer"

Christian Gergils tar kritiken med ro.

- Det är så jäkla roligt. Det finns ingenting mer än det som visas.

- Jag har periodvis haft ett helvete på grund av hennes lögnaktiga påståenden om mina så kallade utbrott. Men hon är inte så gammal och förhoppningsvis får hon fler dimensioner än den hon har i dag, säger Gergils.

Klas Lindberg