Fotografer vägrade jobba i Lindas show

Äventyren för farliga: Jag kan förstå dem

TV

TV 4:s fotografer vägrade att jobba med det nya programmet "Farligt möte" som hade premiär i går.

Flera av dem hoppade av.

- En drömde mardrömmar innan han sa nej, berättar programledaren Linda Isacsson.

Foto: CHRISTER ÅKERLUND/TV4
Farligt möte Linda Isacsson, här tillsammans med en Durangoskorpion, hade svårt att få med sig fotografer till sina möten.

I "Farligt möte" kommer programledaren Linda Isacsson närma sig flera av världens mest dödliga djur. Hon simmar med vithajar i Sydafrika, tar i mexikanska giftskorpioner och några av världens farligaste ormar i Indien.

- Det har varit fantastiskt häftigt. Många gånger har jag varit enormt rädd, men samtidigt är det här något av det roligaste jag har gjort, säger hon.

Men alla har inte varit lika entusiastiska.

Trots att filmteamet fick resa världen runt har gänget bakom "Farligt möte" haft mycket svårt att få fotografer till den nya produktionen.

Hoppade av

Flera av fotograferna har tackat nej, och enligt Aftonbladets källor har två resolut vägrat arbeta med programmet. Ytterligare en fotograf hoppade av bara dagarna innan han skulle resa i väg.

- Det stämmer att det har varit svårt att få fotografer, berättar Linda Isacsson som bland annat rest ner till Sydafrika för att möta lejon på savannen.

Hennes ursprunglige fotograf på den resan backade ur.

- Ja, den stackaren drömde mardrömmar innan han sa nej, säger hon.

Programledaren tvingades i sista stund hitta en ny.

- Jag kan förstå att vissa tvekar. Det är ju farligare att vara fotograf än programledare i det här programmet. Den som filmar har ju inte möjligheten att se sig omkring på samma sätt, säger Linda Isacsson.

Inspelningarna som hitills gjorts har varit tuffa och strapatsfyllda.

Tillsammans med sitt team har Linda bland annat hittat skallerormar när de sovit under bar himmel.

- Men de fotograferna som jag har fått med mig har både varit duktiga och orädda. Och tur är väl det. Jag har varit skitskraj jätteofta, säger hon.

Daniel Nyhlén