TV3 är chockat - kallar till krismöte

Aschberg: Den här personen är ett kräk

TV

TV3 och Strix är chockade över knarksskandalen.

Nu kallas produktionsledningen till krismöte.

- Den personen som gjort det här är ett kräk, säger programledaren Robert Aschberg som också är styrelseordförande i Strix.

Aftonbladets avslöjande slår ner som en bomb i TV 3 och produktionsbolaget Strix. TV 3:s programchef Calle Jansson blir helt ställd när han nås av informationen om att en deltagare rökt marijuana under inspelningarna av "Expedition Robinson" i Malaysia i somras.

- Jag är inte förvånad eftersom det varit sådana historier historiskt, jag har tänkt och undrat om det kommer hända oss.

Robert Aschberg blir i stället rasande.

- Den personen som gjort det här är ett kräk som äventyrar de andra deltagarnas säkerhet och hela produktionen.

Han är inte bara programledare utan också styrelseordförande i Strix Television som producerar "Expedition Robinson". Dessutom har han jobbat för TV 3 i 15 år.

- Jag har inte hört en viskning, inte ett rykte om det här. Jag ser allvarligt på det men några som ser betydligt allvarligare på det än jag är myndigheterna i Malaysia. Det står på papperna man skriver på när man kommer in i landet att det finns ett dödsstraff i förbindelse med narkotikabrott.

Han berättar att deltagarna inte har informerats av produktionen om Malaysia lagstiftning gällande narkotika.

"Ingen skyldighet"

- Nej, vi har ingen skyldighet att informera vuxna människor om självklarheter.

Calle Jansson kommer nu att kalla till krismöte.

- Jag ska gå till grunden med det här nu med en gång. Det krävs att vi träffas och tar reda på om det finns annat att lyfta fram.

Han tog själv allvarligt på förra årets knarkskandal.

- Jag lyfte upp diskussionen till ytan med Strix för att säkerställa att vi inte råkar ut för det här. Jag ser det här som ett misslyckande.

Susanne Nylén