Han blir först ut hos Luuk

1 av 2 | Foto: SARA RINGSTRÖM
Mikael Persbrandt inleder den 12 april.
TV

Mikael Persbrandt blir premiärgäst i Kristian Luuks nya talkshow ”God natt Sverige”.

– Det blir grymt spännande. Man har ju hundra frågor till honom, säger programledaren.

Den 12 april är det premiär för TV4:s nya storsatsning och den första gästen är en av Sveriges mest skandalomsusade och medieskygga skådespelare.

– Det känns kul. Han är ju inte så pratsam i media. Det finns ju massor att prata om. Allt från hans nya filmer till det som har hänt under vintern, säger Kristian Luuk.

”Får välja frågor”

För Mikael Persbrandts leverne har hamnat på löpsedlar mer än en gång i vinter. Rattfylla och påstådda romanser – historierna om skådespelaren är många. Frågan är om den halvtimmes djupintervju som programmet erbjuder räcker till?

– Man får väl välja två eller tre av de där hundra frågorna, säger Kristian Luuk.

”God natt Sverige” kommer att sändas tre gånger i veckan. På tisdagar och torsdagar leder Kristian Luuk programmet och på onsdagar tar Carina Berg, som senast var programledare i P3:s ”Morgonpasset”, kontrollen.

Live och ingen publik

TV4 strävar efter att sända programmet live och det görs utan publik och andra inslag. Det är endast ett möte med en gäst.

– Ibland kanske inte gästen kan komma så sent och då bandar vi någon timme innan. Meningen är dock att det ska vara livekänsla oavsett om det är en timme innan eller direkt live. Vi kommer ju kunna ta upp saker som hänt under dagen, säger Kristian Luuk.

Pontus Hammarlund