Tittarna hotar bojkotta SVT

Protester mot att Harryson, Berglund och Wells sparkas

TV

LONDON/STOCKHOLM.

Trojkan Wells, Berglund och Harryson har fått sparken från "Så ska det låta".

SVT:s beslut orsakade i går en vild proteststorm.

- Det är tråkigt att det tar slut, säger Anders Berglund.

Aftonbladet i går.

I går kunde Aftonbladet meddela att SVT:s beslut är klart.

Varken Robert Wells, Anders Berglund eller Peter Harryson får vara kvar i "Så ska det låta" då programmet återkommer i ny form nästa år.

SVT:s besked utlöste i går en våg av protester från programmets publik. Nära 600 mejl strömmade under gårdagen in till Aftonbladets redaktion från upprörda "Så ska det låta"-fans.

"Nya ansikten"

- Jag förstod att det skulle tas emot så här. Vi gör förändringar i en åtta år gammal tradition och det är klart att det blir reaktioner då. Formatet kommer vi dock inte att förändra så mycket, det blir bara nya ansikten och ny energi, säger Hans Rosenfeldt, SVT:s nöjeschef.

Flera läsare hotar med att bojkotta det nya "Så ska det låta" - och SVT. Är du oroad över alla reaktionerna?

- Jag hoppas och tror att de ger det nya formatet en chans eller två när det börjar gå igen om ett år. Nu ligger ju ansvaret hos oss, att göra den nya programserien lika sevärd som den gamla.

Robert Wells, Anders Berglund och Peter Harryson befann sig i går i London där de såg det sista avsnittet av "Så ska det låta".

Wells: Jag blir glad

När de får höra om stödet från tittarna blir de glada.

- Det är verkligen jätteroligt att så många uppskattar det vi gör. Att det berör. Jag blir glad och alldeles varm, säger Robert Wells.

- Det jag tror folk gillar med oss är den värme vi förmedlar. Folk känner att det finns kemi mellan oss, att vi känner varandra även privat.

Anders Berglund håller med:

- Det är roligt att så många bryr sig men samtidigt tråkigt att det tar slut, säger han.

Christoffer Bjäreborn, Linda Hjertén