– Jag var också stökig som ung

Daniel Larsson blir kriminell i sin första stora huvudroll stora huvudroll

1 av 6 | Foto: GUNNAR SEIJBOLD
ligger illa till i TV-drama Daniel Larsson är skådespelaren de flesta känner igen - utan att veta vem han är. Nu spelar han huvudrollen som fotbollsspelaren Rickard i SVT:s dramaserie "Coachen". Rollen innebar att han fick börja träna fotboll. - Jag trodde jag var rätt bra men det visade sig att det var fel, säger han.
TV

Daniel Larsson, 30, gör sin första riktigt stora tv-roll i SVT:s ”Coachen”.

Där spelar han en kille som dras in i skumma knarkaffärer.

– Inspelningen av serien var jobbig och mörk, säger han.

Daniel Larsson är skådespelaren som du känner igen men inte riktigt kan namnet på.

Men i SVT:s ”Coachen” som hade premiär i går fick man se mycket av Larsson.

- Jag ser inte på det som något genombrott. Jag har ju försörjt mig på det här yrket sedan jag slutade nionde klass, säger han.

”Coachen” är en mörk och våldsam dramaserie i tre delar där Daniel Larsson spelar Rickard, 19, fotbollslagets stjärna som dras in i en knarkaffär som slutar med ett mord. Hans tränare Ralf (Jacob Eriksson), försöker hjälpa honom.

Känner igen sig själv

- ”Coachen” känns ganska osvensk i sitt berättande. Jag tror många kan känna igen sig i den ångest som Rickard och Ralf känner när allt de gör bara gör saken värre, säger Daniel Larsson.

Allvaret smittade av sig även på inspelningarna.

- Inspelningarna pågick ganska länge och det var en väldigt mörk miljö vi spelade in i. Det var roligt men jobbigt. Det var svårt att släppa jobbet när man kom hem.

Daniel Larsson är inte ovan vid att spela en ”ung kille på glid”.

- Jag var nog själv den killen när jag var yngre. Det kunde nog ha gått snett om jag inte börjat med teatern. Jag är uppvuxen i Rågsved och kan absolut identifiera mig med miljön från ”Coachen”. Själv var jag rätt stökig och har flera vänner som det gått illa för.

Hemliga filmprojekt

Daniel Larsson har tidigare medverkat i både tv-serier, biofilmer och teateruppsättningar. Flera rollprestationer har rosats av kritiker.

- Jag har absolut talang och jag är nog rätt bra tror jag. I alla fall om man jämför med vissa andra, skrattar han.

Men några filmstjärnedrömmar har han inte.

- Nej, det där med att bli igenkänd är inget jag upplever som positivt. Och folk drar till Hollywood för att få en karriär när de inte ens har någon att snacka om hemma.

Så du har inga nya filmprojekt på gång?

- Haha, det förs diskussioner kan man säga.

Linda Hjertén