Marres svek mot Daphne

Paret vann ”Paradise Hotel” – men Marre behöll pengarna

1 av 3 | Foto: Johanna Lindfors/TV4
Marres utklassning Här vinner Marre ”Paradise Hotel”. Daphne fick inte en enda röst i slutomröstningen.
TV

Daphne Léon och Marwan ”Marre” Hitti visade sig starkast när vinnarparet i ”Paradise Hotel” korades på fredagskvällen.

Men tävlingen var inte slut där.

Marre valdes till ensam slutsegrare av de övriga deltagarna och beslöt sig för att behålla prispengarna trots sitt löfte att dela med Daphne.

– Jag körde mitt spel hela tiden och det fungerade, säger han till Aftonbladet.

När det till slut var finaldags i ”Paradise Hotel” var elva av de tidigare utröstade deltagarna tillbaka på hotellet. Finaltävlingen gick ut på att paren skull gissa hur de övriga deltagarna svarat på diverse personliga frågor om varandra. Här var Daphne och Marre vassast, men segermarginalen var den minsta möjliga.

Daphne och Marre fick full pott i sina gissningar medan Camilla och Patrick missade den allra första frågan. När Marcus fick frågan om vem han tycker är mest självgod svarade han Marre, men Camilla/Patrick trodde på Olinda. När båda paren sedan satte alla efterföljande frågor var saken klar – Daphne och Marre hade vunnit ”Paradise Hotel”.

– Vi kunde inte ha gjort mer. Det var Marcus som ställde till det, sa en leende Patrick som verkade ha betydligt lättare att smälta förlusten än Camilla.

Överlägsen seger

Men som vanligt bjöds både tittarna och deltagarna på ytterligare dramatik. Nu skulle en ensam slutsegrare utses. Vem det blev avgjordes av de övriga deltagarna, som en efter en fick ställa sig intill den de tyckte var den värdigaste vinnaren.

Lika jämnt som det var i den tidigare tävlingen, lika ojämnt blev det i slutavgörandet. Marre fick se alla deltagarna visa honom sitt stöd medan Daphne lämnades helt ensam på sin pall.

Under segertalet avslöjade Marre slutligen att han spelat ett spel hela tiden och att Daphne, som trodde att hon skulle få dela pengarna, fick åka hem tomhänt.

– Jag kommer att behålla pengarna. Jag har spelat spelet, men nu är jag jag igen, sa Marre medan fyrverkerierna dundrade ovanför.

”Jag har blivit grundlurad”

Daphne verkade desto mer knäckt efter Marres svek. Strax före slutfinalen sa hon att hon hoppades att Marre skulle vinna, eftersom ”vi delar på allt”. Efter finalen var det andra tongångar.

– Jag har blivit grundlurad, men tycker han att han kan göra så, så får han väl göra det.

Marre själv tycker inte att han gjort fel.

– Jag förklarade för Daphne att det är ett spel som alla spelar. Hon ska inte ta det personligt, säger han till Aftonbladet.

Finalen – steg för steg

Foto: Johanna Lindfors/TV4
Segerkramen Marre och Daphne vann finaltävlingen med en poängs marginal.

Mikael Ström