Nu bygger Ola äventyrspark

Ska ha Sveriges högsta rutschkana

TV

SVT:s äventyrsserie "Wild kids" läggs ner.

-Jag är skitbesviken, säger programledaren Ola Lindholm.

Nu satsar han i stället på en bok - och äventyrspark.

Foto: CASPER HEDBERG
mångsysslare Nedlagda "Wild kids" programledare Ola Lindholm sadlar om och blir författare till "Handbok för alla Wild kids" - en gröngölingsbok för 2000-talet. Samtidigt bygger han en äventyrspark för barn på Kolmården.

Tidigare i veckan blev det klart att det inte blir en fortsättning nästa år på SVT:s äventyrsdokusåpa "Wild kids". Förra lördagen hade programmet en knapp miljon tittare. SVT tillbakavisar dock att beslutet i första hand grundar sig på för låga tittarsiffror.

-Jag är skitbesviken, men det är inte mycket jag kan göra åt saken. Vad jag personligen tycker om SVT:s beslut behåller jag för mig själv, säger programledaren Ola Lindholm.

Tror du att "Wild kids" kan återkomma längre fram?

-Jag vet inte. Själv skulle jag givetvis vilja det, det är världens coolaste program. Men jag kan inte sitta overksam och vänta på att SVT ska ta upp det igen. Jag måste livnära mig på något, säger han.

Den 9 maj debuterar Ola Lindholm som författare med boken "Handbok för alla Wild kids".

-Vi gör den till en gröngölingarnas bok för 2000-talet, säger Ola.

Handbok för skogen

Boken innehåller bland annat ett lexikon, teckningar på hur man bygger till exempel kojor och vad en person ska göra när olika djur attackerar.

-Jag hade velat skriva vad du gör om du blir attackerad av en människa men det tog de bort.

Vid sidan om boken är Ola med och startar en äventyrspark, "Wild Camp", på Kolmården som öppnar den 11 juni. Där kommer det att finnas alltifrån ett utsiktstorn med Sveriges högsta rutschkana till ett djurskelettsmuseum.

Fick fria händer

-Kolmården gav mig och scenografen för "Wild kids", Jerome Signori, fria händer att skissa på en äventyrspark för barn i tioårsåldern. Nu byggs det för fullt och jag tror att det kommer att bli häftigt.

Snart flyttar Ola Lindholm från Stockholms innerstad till hus utanför stan.

-Det känns som jag kan stan nu. Jag har bott här i elva år och jag kan inte träffa någon ute i Stockholms nattliv som kan berätta om något som har hänt som jag inte redan hört.

Du har de senaste åren jobbat mycket med barn - vill du ha egna?

-Gärna. Trots att jag har jobbat med dem, säger Ola och skrattar.

Josefine Elfström