"Jag lurades av TV4"

Krögaren ångrar att hon deltog: Vi blev behandlade som skit

Foto: Björn Lindahl
Charita Dahlin var mycket missnöjd när hon såg gårdagens avsnitt av "Melkers krogakut" som kom till hennes restaurang Elefanten. "De har vinklat innehållet så jag framstår som vidrig och ger urusel service", säger hon. De förändringar som Melker Andersson rekommenderade har hon dock behållit.
TV

"Melkers krogakut" skulle hjälpa restauranger att komma på fötter.

Nu rasar flera krögare mot programmet - och menar att TV 4 förnedrat dem.

– Jag känner mig lurad, säger krögaren Charita Dahlin.

Melkers hårda stil har retat krögarna.

Ett program som skulle hjälpa krögare att utvecklas. Så presenterade TV4 idén när de kontaktade krögarna om att medverka i "Melkers krogakut".

Nu riktar flera krögare skarp kritik mot TV 4 - och menar att kanalen gett dem en falsk bild av programmet för att få dem att ställa upp.

Charita Dahlin, som äger restaurang Elefanten i Stockholm, var med i "Melkers krogakut" igår. Hon är mycket kritisk mot TV 4.

"Det blev löjligare"

– Det första jag sa var att vi absolut inte skulle ställa upp om det blev som "Den elaka kocken", vilket de lovade att det inte skulle bli. Det blev exakt så, fast mycket löjligare. Att TV 4 säger en sak och sedan gör en helt annan gör mig heligt förbannad, säger hon till Aftonbladet.

Charita Dahlin känner sig överkörd, lurad och förnedrad av TV 4 och Melker Andersson.

– I stället för det program de sa att de skulle göra blir vi behandlade som skit, får höra att allting vi gör är uselt och att vi har svårt att samarbeta. Hade jag vetat att det skulle bli förnedrings-tv hade jag aldrig ställt upp i programmet, säger Charita Dahlin.

Anders Knave, programchef på TV 4:

– Det är beklagligt om någon känner sig lurad men jag kan faktiskt inte förstå det. Upplägget har varit glasklart, säger han.

Melker Andersson tror att krögarnas kritik är en efterkonstruktion.

"Agerade som tomtar"

– Jag kan tycka att flera av krögarna inte har tagit till vara på den här chansen. De blev avigt inställda från start. Jag tror inte att någon av krogarna tagit skada av att medverka i programmet utan i så fall personerna bakom dem då de agerat som tomtar, säger han.

Melker Andersson tycker inte att han varit för hård i programmet och han fick heller aldrig några direktiv från TV 4 att vara det.

– Vi ville inte göra ett svenskt "Den elaka kocken". Från min sida var det viktiga att leverera ett upplägg till krogarna som de skulle kunna använda för att få fler och nöjda gäster. Och ska man göra det på tre dagar måste man på ett kraftfullt sätt peka på det som är fel, säger han.

På TV 4 diskuterar man ännu en säsong av krogakuten.

Läs också

Fler krögare som känner sig blåsta av TV 4

Linda Hjertén