Molle blev kungen av Goa

”Jag var den enda som inte var med i någon form av pakt”

1 av 4 | Foto: TV3
La Dolce Vita Molle badar i champagne efter vinsten.
TV

Özcan och Zübeyde snuvades på en halv miljon kronor när outsidern "Baren”-Molle tog hem segern i ”Club Goa”. Men trots vinsten är Molle besviken på dokusåpan:

- TV3 schabblade bort alla bråk och sexuella möten, sånt som unga vill se.

Så var stunden kommen då dokuveteranernas egen såpa skulle avgöras: ”Club Goa”. Slutstriden stod mellan ”Farmen”-Özcan, ”Robinson”–Zübeyde och ”Baren”–Molle. Tre av Dokusåpasveriges kanske mest flitiga linslöss.

En halv miljon kronor och en hel del prestige, i detta smått symboliska dokuslag, stod på spel.

En röst per vecka i ”Club Goa”

Avgörandet låg dels hos de redan utslagna deltagarna, som var och en fick lämna så många röster som motsvarade de antal veckor som de hade lyckats hålla sig kvar i ”Glub Goa”. Och dels hos den indiska personalen och de gäster som besökt Goa under säsongen, däribland svenska ”Fab–5”–gänget, Benno Magnusson, Ralf Edström och Siewert Öholm. Till en början lutade allt åt en vinst för Zübeyde, som fick de flesta av gästernas och indiernas röster.

– Hon är som en Lill–Babs, varm och generös, sa Siewert Öholm och ökade på Zübeydes ledning. Hon lyckades även knipa åt sig hela åtta röster av Robinson–kollegan Kent Larsen, som tyckte hon var den mest värdiga vinnaren. Meral Tasbas, Marina Milosevic och Lars Gåre gav henne också röster.

Özcan fick minst poäng

Özcan fick däremot inte särskilt många poäng förrän det var ”Farmen”–Blondies tur att via telefon lämna sina åtta röster till sin gamla vapendragare. Men det räckte inte, och Özcan såg allt ilsknare ut på sin plats på pallen. Istället var det Molle som sakta men säkert kröp i fatt Zübeyde. Två röster av fotbollsveteranerna Ralf och Benno var en början och sen damp snart fler poäng ner. Det var framförallt hos de redan utslagna deltagarna som stödet för Molle var stort. Men när sista rösten skulle delas ut var det ännu inte avgjort och makten låg hos Kitty Jutbring, som hade hela 11 röster att dela ut.

Ställningen var då: Özcan: 14 poäng, Molle: 29 poäng och Zübeyde: 25 poäng.

– Jag skiter egentligen i det här...men ska man ha en extremt dyr bil så måste man ju ha cash, så Molle får elva jävla röster av mig, sa Kitty.

Finalen var därmed avgjord och övergick snabbt i ett champagnebad för Molles del.

”Jag låtsades vara slö och dum i huvudet”

– Jag är den enda som jag vet inte varit med i någon form av pakt, så visst är jag en värdig vinnare, säger Molle när Aftonbladet ringer upp för en kommentar.

– Det är så jävla ”dåtid” att var med i pakter, de är bara tråkiga människor utan starquality.

Varför tror du att du vann?

– Jag var inte falsk, jag ljög inte, utan jag försökte leverera bra tv. Molle fortsätter:

– Min taktik var också att hålla extremt låg profil, jag bara låtsades vara slö och dum i huvudet. Men sen så handlar det ju också mycket om tur och tajming inom showbiz.

Trots vinsten är Molle besviken på TV3 som han anser klippte bort allt det roliga i programmet.

– Det blev nåt slags ”På spåret-underhållning” för pensionärer. Det hände mycket mer än vad de vågade visa. De schabblade bort alla bråk och sexuella möten, sånt som unga vill se.

”Finalen var uppgjord”

Likaså Özcan och Zübeyde är besvikna, men av en annan anledning. De anser att finalen redan var uppgjord.

- Ingen utlänning skulle få vinna finalen, ”blattepakten” skulle spräckas, säger Özcan till Aftonbladet, och hänvisar till det så kallade rasistbråk som tidigare ska ha utspelats mellan honom och en av deltagarna.

– Visst fan är jag bitter, jag var superbesviken efter finalen. Livet ÄR inte rättvist. Men nu har jag lagt det här bakom mig, säger Zübeyde.

Och någon mer dokusåpa ska det inte bli för hennes del.

– Möjligtvis om jag blir erbjuden programledarjobbet för ett ”Club Goa 2”, skrattar hon.

Läs också

Chatta med finalisterna

Mejla!

Vad tyckte du om ”Club Goa”?

Teresa Tingbrand

ARTIKELN HANDLAR OM